Lines bal, återigen

Seriöst, såg nog inte en enda människa som inte hade finkläder på sig på deras bal. Alla var jättesnygga!!
 
 
 
 
Typ maffiafru eller nåt annat badass

liiiite mera England

I väntan på att min brownie ska tina fixar jag fram lite bilder till er! 
 
Ser ni snyggingen bakom texten
 
Den första gången vi var i London på klassresa gick vi ju så klart in på Abercrombie. Asså det luktar så sjukt gott där inne och deras kläder är så snygga och mysiga, men jag är en sån snåljåp så jag köper aldrig nånting därifrån. Jag och några tjejer från klassen stannade kvar efter att hela klassen åkt hem och shoppade lite till, och vi skulle ta en annan buss hem vid 22. En kvart innan bussen ska gå står den fortfarande inte där vi tror att den ska gå ifrån. Vi springer runt lite kors och tvärs och sen springer Märta in i en buss och frågar chauffören var busstationen ligger. Han pekar längre fram och alla verkligen springer dit med massa kassar flygande. Tre minuter innan bussen ska gå sitter vi på den, adrenalinet pumpande och svetten rinnande. Jag hade tänkt sova men det gick ju sådär, var så speedad.
 
 
Den absoluta första utflykten med klassen i England var till Canterbury Cathedral. Den låg mitt i smeten i stan (inte så svårt då Canterbury inte är så stort) Den är sjuuuuuuuukt gammal: tror dom började bygga den på 1000-talet nånting. Så klart har den brunnit ner osv så dom har fått bygga om den, men ändå. Jag besökte den tre gånger: en gång med skolan, en med Elin och en gång med farmor och farfar. När jag var där med farmor och farfar hade kyrkokören övning och det var verkligen gudomligt. Det ekade jättefint inuti katedralen och jag blev lite religiös för tio sekunder. De stora glasfönstrena är riktiga konstverk, man märkte nya saker på dem ju längre man tittade. 
 
 
Japp. Vi åkte till en djurpark i februari. De flesta djuren var undanstuvade för vintern men några var ute. Vi åkte på safari i en dryg timme och sen vandrade vi runt hur vi ville. Under safarin stod vi stilla i fem minuter för en giraff blockerade vägen. Den vägrade flytta på sig och stod där nöjt och åt lite på ett träd. 
 
dryg.

ready set here i go, letting my heart sing geronimo

foto från gårdagens kvällspromenad med valpen
 
Äntlingen har mitt sommarlov börjat på riktigt! Veckan som lägerledare är över och jag ska inte jobba mycket mer förrän i slutet av sommaren, har bara en sak kvar att göra sedan är det total frihet som gäller. Efter att ha hängt med 21 glada barn, nästan 30 olika fantastiska djur och ett par sköna lägerledare känns allting underligt tyst och lugnt. Var uppe till ett inatt istället för att lägga mig vid nio, gick upp tre timmar senare än vad jag gjort hela veckan och hade inget annat jobb att göra annat än att plocka undan frukosten som någon annan tagit fram. Har dock sovit i ca fyra timmar under dagen, kanske var det dags för mig att ta det lite lugnt nu? Ska ut och cykla en sväng nu, vi hörs senare!

Har förresten kärat ner mig i Donkeyboys nya låt Downtown, trots att det inte är musik jag vanligtvis lyssnar på, och tycker att ni alla borde söka upp den och lyssna på!

Polkagrisestaden

Ja, när vi åkte ner till Göteborg förra helgen stannade vi i Gränna för att äta lunch. Vi hamnade på nåt gammaldags fik som jag tror till och med hette Fiket. Åt en chevretoast med valnötter, asgoood. 
Gränna är ju känt för sina polkagrisar, så dessa kunde bli köpta lite överallt. På vägen genom Gränna såg vi säkert 10 "polkagrisfabriker". Vi själva köpte sånna här spån och två polkagrisar till våra kompisars barn. Dom uppskattades mycket, för liksom vem gillar inte polkagrisar?
 
15 SPÄNN?!?!
 
 
Nu är jag hemma från Nyköping och ska ha sleepover med Madde, vi hörs.

En liten hälsning från Katrineholm



Snart är min vecka som lägerledare över och jag ska få åka hem till Stockholm igen. Ska bli skönt att få sova i min egna säng igen, samt att få slippa bakgrundsljudet av 21 barn. De har dock varit fantastiska allihopa och det har varit riktigt roligt, men herregud vad trött man blir! Det här är deras femte (och sista) kväll, men min sjunde, så vi är nog alla ganska slut nu. Men på söndag bär det av hemåt för mig igen, ska försöka sova ikapp lite på tåget. Hem till min säng och hundvalpen och bryggan på landet, det kommer bli bra det. Vi hörs kanske igen om några dagar!
 

Hard work work

Ska om några minuter dra till mammas jobb för att jobba lite där, men tänkte svänga förbi här först.
Hej! Helgen spenderades i Göteborg för min del, var på Foo Fighters konserten i fredags bland annat. Som ni kanske läst så föll sångaren, Dave Grohl, av scenen mitt under andra låten och bröt benet. Efter ett tag lyftes han ut igen på scen med gipsat ben och körde fullt ös i två timmar. Konserten var sjukt bra!! Krigar-Dave. På lördagen missade vi frukosten då vi vaknade vid elva, så vi traskade ner på stan istället. Jag fick en sjuk finne i pannan som jag fortfarande har kvar, och den är inte mysig alls. Vi tog oss även ett dopp i hotellets pool som låg på högsta våningen, så riktigt najs utsikt över hela Göteborg hade vi. På söndag så bar det hemåt igen, 6 timmar i bilen woho. 
 
Elin är just nu och jobbar på ett ridläger, så uppdateringen från henne kommer nog komma igång nästa vecka. Jag ska själv fixa fram bilder ikväll så don't you worry. 
 
Denna kanske ni kommer få se mer i bättre sammanhang längre fram

Ännu mer England

Ytterliggare en bild från den leriga-sko-promenaden

Nu är jag antagligen i Götalaboooorg och härjar men här kommer mer Canterbury-händelser. 
 
 
En småkylig men solig söndag tog min och Märtas värdmamma med oss till Leeds Castle som låg ca 40 minuter från huset. När vi kom fram gick jag och Märta runt för oss själva, och vägen till slottet var full av blommor och främst fåglar. Svanar, gäss och påfåglar såg vi och till och med svarta svanar?? De var jättefina och mycket udda att se. Dessa lila blommor kryllade det av på ett ställe så jag var bara tvungen att fota dem. Själva slottet var inte alls stort men det också var fint. Märtis och jag gick igenom hela slottet och lekte även att Märta hade köpt det (vi är 17 jag lovar) 
 
 
M&M World i London besöktes två gånger, båda gångerna var innan jag skulle se musikalen The Book of Mormon. Första gången med farmor och farfar som glatt hälsade på mig på sportlovet i England, och andra gången var med mamma och pappa då de kom över för att fira pappas 50-års dag. Köpte såklart M&M's på lösvikt vilket är sjukt dyrt men ganska värt ändå. Musikalen i sig var asrolig verkligen, jag skrattade så mycket. Skaparna till musikalen var samma som gjort South Park, så det säger kanske ganska mycket. Kortfattat handlar den om två mormoner som ska sprida sin lära i Uganda.

Vad är väl en bal på slottet?

Alldeles underbar....
 
Hej igen!
I tisdags följde jag med när min kompis Line hade bal - hon gick ut nian i onsdags. Agerade fotograf, eller paparazzi som jag och hennes bror (och min "bror" också) Simon tyckte passade bättre. Blev väldigt nostalgisk där på skolgården bland alla fint klädda och vackra människor och kunde inte förstå att jag själv stått där för två år sen. Tiden bara rinner iväg. Men det var jätteroligt verkligen att se alla som klätt upp sig så fint och jag hoppas verkligen att min skola fixar en bal nästa år när jag går ut. Lines outfit var jättefin verkligen, bara en lätt svart klänning som hon bar riktigt snyggt tillsammans med det lockade håret. 
 
Lines kompis Emma (assnygg detalj som passade suveränt till den snygga klänningen)
 
 
Simon och Line

Lunch i det gröna

Första sommarlovsdagen bjöd på mycket vackert väder, och dagen har fram tills nu spenderats med Madde. Vi var ute på en promenad i 2 1/2 timme, sjukt mysigt, och sen gick vi hem till mig och drack saft och åt lunch. Vi tänkte först sätta oss vid utebordet men det var pollen över bord och stolar så vi satte oss i gräset istället bland myror och andra roliga varelser. 
 
 
 
Färg på kroppen fick man idag iallafall, det känns nu på benen.

Två snabba foton

 
två snabba foton från dagen, solen lös så fint på deras hus men jag hade inte tid att tänka efter...

Ytterligare en inofficiell skoldag avklarad, ni vet en såndär då man går till skolan för att äta lunch och prata lite skit med olika människor men som man lika gärna skulle ha kunnat spenderat hemma för alla på hela skolan har mentalt gått på sommarlov nu? En sådan dag. Jag åker iväg på hästjobb på fredag så har förberett lite inför det och sedan umgåts med Vilma. Druckit te, pratat lite strunt och bara tagit det lugnt. 

Har även umgåtts lite med Hanna ikväll och sett hennes bilder från vår gamla skolas bal för niorna och man blir liksom så glad när man ser så mycket bilder på glada människor, det är helt galet. Delad glädje är dubbel gläjde, och delad sorg är halv sorg; ett av de sannaste uttryck jag vet. 

Mer England

 
Har ju lite bilder från England så här kommer några fler! Den över är en utsikt över Canterbury med katedralen i centrum. Tog bilden på en promenad när jag var själv hemma (alltså utan Märta) och det hade regnat dagen innan så marken var ju en aning lerig.... Gick på en äng och kom till ett ställe där det var så lerigt att mina skor sög sig fast i leran och jag höll på att tappa dem flera gånger och sen när jag äntligen tagit mig igenom leran hade jag lera på halva ovansidan av skorna, mycket mysigt. Men det var värt det för det var jättefint väder, en riktigt mysig februaridag. 
 
 
Här är då Jessica, Märta, Simon, Malte, Elvira, Isak, Elin och Louise C i London på Maltes födelsedag. Vi hade klassutflykt till Imperial War Museum så vi gick där ett tag och även in på en utställning om Förintelsen som gjorde hela gruppen nedstämd, men sen dissade vi museet och traskade runt själva i London. Också denna var en mycket fin dag. Ja jag gillar väder.
Vi såg även denna fina kille ↓
 
 
Det kommer mer sen.

you're waiting for a train that will take you far, far away

 
Kom hem vid tre imorse efter 18 års-festen, det är ett tecken på att man hade kul och på att bussarna från Värmdö går sällan. Hade i alla fall askul så det var värt att cykla hem från busshållplatsen tidigt på morgonen. Fåglarna kvittrade, solen var på väg upp och en sval bris blåste - svenska sommarmornar i ett nötskal. Hann sova några timmar innan det var dags att gå upp igen för att göra sig fin till sysslingens barns dop i Gnesta. Det var lite stelt i början med släktingarna man inte träffat på några år men det släppte på fikat efter dopet. Sen bar det hemåt och väl hemma finslipades det sista på en redovisning som ska hållas imorgon på svenskalektionen, och efter den redovisningen är jag helt klar med årskurs två på gymnasiet! Helt sjukt att jag ska börja trean i höst och att jag tar studenten (!!!) om ett år. Intalar mig själv att det ska bli bra, vilket det med största sannolikhet kommer bli. 
 
 
 
Snart står man här själv då...
 

säsongavslut på hemmaplan

 
Imorgon åker Wilma hem till Katrineholm, där hon ska gå på ridläger hela sommaren. Jag kommer åka ner några veckor och jobba på gården, men i övrigt blir det nog en helt hästfri sommar (på både gott och ont).

Vi avslutade säsongen med en hopptävling på Siggesta, min hemmaplan. Wilma var trött i första klassen men tog sig runt felfritt och fick en rosett, sen i andra klassen skärpte hon till sig och även om första hindret blev lite stökigt (hoppa 80 cm från skritt är inte alla hästar som kan!) så gjorde hon resten av banan riktigt snyggt och vi gick till omhoppning på 90 cm, felfria även där men inte i närheten så snabba som några utav stallets riktiga racerponnys haha! 

Även Biffen var med och var lite nervös i början, det var första gången han var så nära så många hästar och det kan nog vara lite skrämmande när man själv bara är en halv hand hög! Men efter att ha fått busa av sig lite i rasthagen lugnade han ner sig lite. Fick dock tillrättavisa honom några gånger, det är inte lätt med valpar...


klassiska Wilma-hopp: "om jag hoppar högt över hindret slipper jag lyfta så på benen!" ↑↓
 
 

DET ÄR FÖR KONSTEN

 
Sista veckan i Canterbury åkte vi på klassutflykt till den lilla havsstaden Whitstable. Den är mysig i två timmar kanske, men efter det börjar man tröttna på den för då har man hunnit gå överallt. Eftersom att det är en havsstad har dom mycket fiske, så fiskstanken längs "strandpromenaden" var oundviklig. Den var inte så farlig dock men på ett ställe låg det massor av gamla ostronskal som inte var så himla mysiga.
 
 "Hanna ska du ha hjälp eller?" - sa Simon som då fick vara snäckhållare
 
 
 
Vi hörs.
 

Härliga fredag

Varit i princip ledig sen förra lördagen. Var sjuk i måndags - ingen skola -, inga lektioner i tisdags, utspring för treorna i onsdags - ingen skola -, var i skolan i 45 min i torsdags och idag hade jag ett fysikprov. 15 av 31 gjorde provet, snacka om lallare. Men det är okej ändå tycker jag, vi slutar ju faktiskt på onsdag så jag förstår att alla känner sig omotiverade. Efter provet idag åkte jag hem, slängde fram kuddarna till loungesoffan ute och la mig där i över en timme. Var så himla skönt men blev så varm och svettig så kyler av mig inne nu. Är sugen på att bada??!?!?! men tror ingen annan vill det så jag får sitta här och löka i min ensamhet... 
 
Som Elin nämde var vi på Måns Zelmerlöw förra veckan, och jag gick väl mest för att han vann Eurovision plus att han är så sjukt snygg. Det var också askul att hänga tillsammans med Märta, Madde och Elin för det har vi inte gjort sen vi gick i nian.
 
 
 
Nu i helgen bjuds det på Elins hopptävling på lördag, på kvällen 18 års-fest för en kompis och på söndag dop för min sysslings barn. Ska även försöka göra klart en redovisning som ska hållas på måndag (seriöst min lärare suger vad är det för skämt med redovisning två dagar innan vi slutar) men min hjärna har redan gått på sommarlov så vi får se hur det går med den. 
 
See you guys