Student #2

Grattis Li till studenten!

 

Student #1

Grattis Victor + Co. till studenten!

 

Vecka 26 är bäst ingen protest

Tjena folks, vad händer i detta hääääääärliga sommarväder?
 
 
Jag fick ledigt idag från jobbet då det enligt SMHI skulle regna, vilket betyder att inga gäster kommer till restaurangen på dan #fanrättschysstasså 
Dagen har spenderats inne med att kolla på säsongspremiären av Teen Wolf OCH True Blood, lyssnat på Ed Sheerans nya album (om ni inte lyssnat, GÖR DET) och fått den härliga nyheten att 5 seconds of summers nya album kommer nu på fredag och inte nästa vecka. Och som grädde på moset var jag och Björken o såg De Vet Du igår på Grönan. Vi kände oss lite utstötta där i havet av orroz. Sen fick vi två hyperaktiva tjejer framför oss som stod och hoppade hela tiden. Mys. Åh, en tjej från publiken blev upptagen och satt på en stol på scenen, och sen slet Tor av sig tröja o byxor och gav tjejen en kort lapdance. Hade inte bangat på att få det. MEN Björken och jag fick en selfie med DJ Hunk, så vi var väldigt hypade när vi gick därifrån. Trodde absolut inte att jag skulle bli det, men asså hans kropp.... Vi konstaterade att den var mycket, mycket fin. 
 
hunken, johan, chris, tor
 
 
 

Redigeringstips - Lagermaskar

Jag redigerar alla mina bilder i Photoshop CS6, ett program som fanns förinstallerat på min skoldator, men det finns även likvärdiga program som kostar betydligt mindre men fungerar bra ändå. Mitt Photoshop är även på engelska.

Jag tänkte att det kan vara dags för mig att dela med mig utav lite lärdom om fotoredigering för de som är nyfikna. Något som jag tycker är väldigt viktigt och väldigt användbart att kunna är lagermaskar. I början kan det vara lite knepigt men så fort man förstår själva principen är det hur enkelt som helst och till riktigt stor hjälp! Lagermasken berättar hur mycket utav ditt lager som ska synas. Det som är vitt syns medan det som är svart blir osynligt, utan att raderas. 


Det första jag gör är att öppna upp min bild i Photoshop och för mig ser det då ut såhär. Det enda jag har gjort med den här bilden är en snabb redigering i RAW. För att göra det enklare att förstå lagermaskar lägger jag sedan på ett Solid Color lager. Det här ett enfärgat lager som hamnar ovanpå bilden. Här får du välja vilken färg du vill ha, klicka sedan OK och resultatet blir det du ser nedanför. Till höger har jag alla mina olika lager och där finns Color lagret med. Den lilla röda rutan är för att visa vilken färg jag har valt, alltså den färg som hela bilden har fått, medan den vita rutan till höger om den är lagermasken. För stunden är det små vita streck runt den röda rutan vilket betyder att den är markerad.Jag väljer sedan en pensel med färgen svart. Vilken storlek du vill ha på penseln är helt upp till dig och varierar mycket beroende på hur stor din bild är. Bilden jag jobbar med är 4500px bred och behöver därför en ganska stor pensel för att det ska synas ordentligt vad jag gör.


Sedan markerar jag lagermasken genom att klicka på den. Allt jag målar hamnar då där. Du kommer märka när du har lagermasken markerad att du endast kan använda dig utav gråskala när du målar. Jag har färgen svart och drar ett stort streck genom bilden. Som du ser försvinner då det röda, alltså färglagret, där jag har dragit det svarta strecket. Inget svart streck syns på själva bilden men i den lilla lagermasken kan man se det. Det svarta är alltså "osynligt" i bilden medan det vita finns kvar. 

 
Sedan väljer jag en vit färg istället och ritar lite till, fortfarande med lagermasken markerad. Då återuppstår den röda färgen där jag har målat vitt. Detta eftersom att hela lagret egentligen är rött och lagermasken endast berättar var någonstans i bilden jag vill visa lagret, alltså det röda. När vi sedan redigerar med färgjusteringar, kurvor och liknande kommer det här vara till stor hjälp om man bara vill justera en liten del utav bilden!

Ett exempel är bilden på svanen med den lilla blomsterkransen. Utan en lagermask passade den inte in i bilden och jag ville inte sudda ut delar utav den eftersom att jag då riskerade att sudda ut för mycket och skulle få börja om. Istället använde jag en lagermask.


Utan lagermask: blomkransen går in och över svanen igen.

 
Med lagermask: jag får kransen precis där jag vill ha den.

Midsommar levererar inte som förväntat


Hejsan folket! Min midsommar har spenderats ute på Värmdö med blåst och 12 grader. För en gångs skull var det alltså varmare i vattnet (16 grader) än på land och några galningar här ute har faktiskt badat! De hälsar att det kändes som att bröstvårtorna hoppade av. Vi har ätit mängder med jordgubbar, vilket helt klart är ett stort plus, inte dansat runt någon midsommarstång men däremot besökt sjukhuset då 1/5 utav familjen bor där för stunden. Ytterligare 1/5 är i Italien och lever livet, vilket lämnar 3/5 kvar. Min matte fungerar fortfarande helt okej och vi är alla fruktansvärt avundsjuka på den där femtedelen som lämnat landet för Florence. Hur har ni spenderat er midsommar? 

Eftersom att vi precis har lämnat alla studenttider bakom oss lär det komma upp lite bilder från diverse studentevent under veckan. Min käre bror, den där femtedelen som är i Italien, har tagit studenten samt några andra vänner. Jag ska ner till Katrineholm och vara lägerledare i en vecka, så jag kommer fixa lite tidsinställda till er. Haha, att jobba på läger är fullkomligt utmattande men jäklar vad roligt det kan vara! Eftersom att jag redan har jobbat på ett läger i år hoppas jag på att vanan sitter kvar och att det då blir åtminstone lite enklare. Dock blir det inga bilder från något läger för mig, det finns ingen tid till att plocka fram den stora kameran och min lilla är sedan länge trasig. Har varit sugen på att köpa en ny länge men sådant kräver ju pengar och då finns det nog roligare saker man kan göra för dem. Till exempel att shoppa i USA när det blir dags för det!
 

we were infinite

 
 

laugh with me leelee

När jag bestämde mig för att fota kesoburken tog jag mig även tid att fotografera den finaste parfymkartongen och flaskan jag sett. Den är jättegullig, och parfymen luktar underbart. Märket heter Benefit och den jag har därifrån heter Laugh With Me Leelee.
 
 
 
Det jag gillar med kartongen är att den är väldigt detaljrik för en parfymkartong... Det ser ut som att kartongen visar ett hus, så att utsidan är fasaden och insidan helt enkelt är insidan av huset haha. Men detta är ett av mina heta tips till er, som present eller om ni vill skämma bort nån annan!
 

skola och keso (<3)

Hade ännu en mycket konstig dag i skolan som började halv elva med matte och som slutade fem över elva. Stannade sen kvar i skolan till tolv och fick reda på betyg och rensade skåpet. Hittade pengar i skåpet, typ dagens höjdpunk (även fast det bara var fem spänn men ändå) Elin kom över på eftermiddagen och vi gjorde absolut ingenting. Köpte en glass, gick en sväng, kollade stallplatser och fotade. Innan Elin kom över hade jag ätit lunch och åt då bland annat Keso. När jag skulle ställa in den i kylen igen granskade jag burken och tänkte "Va fina färger den har, jag ska fota den senare". Detta var då dagens WTF-moment. Vem får en sån tanke, att fota en kesoburk? Dock gillar jag keso väldigt mycket, det är jättegott tillsammans med skivad banan och hackade hasselnötter!
 
 
slänger in en bild på Elin för att hon är så förbannat snygg
 

student hit och student dit

Förra torsdagen tog min andra kusin studenten. Jag och mamma var med på hans utspring, och sen på kvällen var det middag hemma hos hans pappa. 
 
kusinens mor och far
 
kusinens far med sitt "plakat"
 
Simon (kusinen) med sin bästis Mathias
 
 
 
Och jag har faktistk redigerat bilderna litegrann!!
 
 

color me absolutely awesome

I lördags på Solvalla sprang jag och mina kära föräldrar Color Me Rad. Asså det var det roligaste loppet jag sprungit (har inte sprungit så många men jaja) För er som inte vet vad det är så är det helt enkelt ett lopp på 5 km där man på vissa stationer får färg kastad på sig. Så kul! Ska springa det nästa år och tänkte då dra med några kompisar istället för mina päron.
 
 
 
 
 
Fun fact: Spottade vid några tillfällen blått och rosa... Och jag har fortfarande rosa färg i min hårbotten
 

förvirrade stockholmare på drift

Snart har Katrineholm en förvirrad stockholmare mindre då jag åker hem idag efter att ha jobbat som ridlägerledare. Wilma stannar dock kvar här nere och sedan får vi se vad som händer med henne efter sommaren. Jag har haft grymt roligt men är en aning trött efter att ha gått upp 06.15 varje morgon, det är inte riktigt min vanliga morgonrutin... Nu kommer tåget, det är dags för mig att fara!

ganska händelselösa veckor

 
 
Två veckor kvar i skolan, sen FRIHET. Jag har bara 4 skoldagar kvar, så himla najs fast samtidigt sjukt ovärt. Förstår inte varför vi inte kunde ha alla studiedagar och sånt i mitten av terminen och sen fått sluta vårterminen tidigare #schoollogic. Min älskade fysiklärare har lagt ett prov imorgon, och ni kan säkert alla gissa hur det kommer gå. Bra gissat, antagligen käpprätt åt helvete! Ska plugga med Moa och Simon idag så vi kommer i alla fall bli godkända. Just nu är det det enda jag bryr mig om faktiskt då min hjärna redan har tagit sommarlov. 
 
gossisar