Höstlov och nya skor

Idag går jag på höstlov, vilket känns underbart bra! Ska ligga hemma, dicka te och titta på tv-serier under en filt i soffan, det kan verkligen inte bli bättre. Att vi dessutom fick sluta vid elva idag eftersom att mentorstiden var inställd gjorde knappast saken värre. 

Förra helgen var jag inne i den stora staden med min mamma och shoppade. Det vi köpte skulle sedan slås in och förvandlas till födelsedagspresenter, eftersom att jag fyller år på söndag. Men ett par skor fick åka med hem och dem har jag fått använda idag. De var för små för att kunna ha sulor i och mamma hade råkat slänga kvittot, men det fungerar utan också. Trots att jag nästan alltid får skav av nya skor har jag inte känt av någonting idag, vilket är toppen. Har dessutom försökt fota lite självporträtt på bakgården, eftersom att mina kommande små modeller troligtvis är kvar i skolan fortfarande. Några tror jag faktiskt blev helt ok, de kommer upp senare.
 
Några andra som har fått lov än?

hjälp, jag fryser!

Det var frost idag när jag åkte till skolan och jag tror inte att jag är riktigt redo för det än. Har egentligen inget emot kyla eller snö, men vintern är inte riktigt min favoritårstid. Det är så otroligt mörkt! Usch, nej, hade jag fått bestämma hade vi tagit bort vintern. Helt. Puff. Borta. Mycket bättre.

Förra veckan var det kaplastavar, idag skrev vi en användarmanual till blyertspennor vilket är aningen svårare än vad man tror. På onsdag är det möte för alla som vill vara med på gymnasiemässan och jag, Jenny och Kevin är anmälda, vilket förhoppningsvis ska bli roligt! Det var där jag hittade MG och bestämde mig för vilken linje jag skulle gå, så gymnasiemässan är din vän om du är en förvirrad och rädd liten nioendeklassare. 

Nu blir det åter ut till hästen. Ska repetera det vi gjorde förra måndagen, men lägga till lite småsaker för att göra det aningen svårare. Ska dessutom prova att ta av nosgrimman, hon verkar bli lite irriterad av den ibland...

I know it's hard when you're falling down

 
Det är återigen frost ute och jag tror att jag kommer frysa ihjäl snart, speciellt de dagar jag är i stallet. Vad gör man inte för hästarna?


Ska alldeles strax dra iväg till dit faktiskt. Har planerat att rida över lite bommar och göra tempoväxlingar, då blir det något hon känner igen som hon förhoppningsvis kan tycka är lite roligt! Sedan blir det av till mormor och morfar för att fira födelsedagsbarnet (aka. morfar)

Fick förresten hjälp av en snäll läsare att hitta inlägget om bilderna jag tog förut. Det är Lina som har tagit originalen och jag tycker att alla ska titta in på hennes blogg, hon tar underbara bilder! Här <-- är hennes inlägg där hon berättar hur hon gjorde. Haha, hennes blev så mycket bättre! Men aja, jag försökte i alla fall!

Snabb fråga till alla läsare: Är texten för liten? Skulle det vara enklare att läsa om jag gjorde den större?

corpse bride

Idag har jag troligtvis shoppat mer än vad jag någonsin gjort i hela mitt liv. Eftersom jag fyller år om en vecka åkte jag in med mamma och uppdaterade min garderob, vilket jag nu ska glömma bort så att jag kan få det i födelsedagspresent. Haha, så kan man ju också göra!

Har dessutom hittat en superfin plats för att ta motljusbilder, om det inte vore för den enorma hockeyhallen som står i bakgrunden. Jag ska försöka hitta någon vinkel där man kommer undan den, men i värsta fall får jag väl dra dit tidigt på morgonen. Vilket är precis min gjrej. Haha.

171013

Jag hittade som sagt ett inlägg på en blogg där en tjej visade hur hon hade tagit sådana här foton och tänkte att 'det här måste jag prova!' men nu hittar jag inte inlägget. Men här får ni i alla fall se mina resultat!


Idag har varit en sån där underlig dag. Vi har lekt med kaplastavar på tekniklektionen vilket gick sådär. Mitt och Jennys torn rasade och blev därför bara 18 cm högt. Vår bro klarade bara av 13 av 30 kortlekar... men den var ganska snygg. Den snyggaste faktiskt. På klassrådet fick vi julklappstips från våra lärare (sockervaddsmaskin och tangentbord utan utmärkta tangenter). Jag hittade min borttappade historiabok... i mitt skåp. När jag åkte hem från skolan hade jag ett 4-pack McNuggets i fickan. 

Nu tänkte jag äta Ben & Jerry's, plugga inför morgondagens prov och försöka mig på att bygga en förort i Sketch Up... wish me luck!

ett litet experiment i ett mörkt sovrum

Jag hittade ett otroligt inspirerande blogginlägg idag och kände mig tvungen att prova jag med! Ska lägga upp en länk och lite bilder så fort jag är klar!

skola på g!

Som ni kanske ser har jag ändrat lite på bakgrunden, tyckte att det blev bättre såhär nu när det är höst och så!
Jag försökte ta en liten outfitbild nu på morgonen (modebloggare.se ni vet!), men min hund blev lite förvirrad och bestämde sig för att vara med. Nu ska vi ut på en liten promenad och sedan blir det av till skolan. Några gamla MG elever ska föreläsa för oss idag, spännande!
 
Igår fyllde dessutom vår kära lilla Hanna 16 år, stor tjej nu! Så stort grattis till henne!

För er som undrar så ja, jag har fortfarande lite Tysklandnostalgi och längtar tillbaka


Jag har precis suttit och försökt färga hår i photshop. Tänkte först prova i RAW-format eftersom att jag kan använda det nu men kom sedan på att jag inte har några bilder i RAW. Jag misslyckades och därav denna bild istället. Plus att jag älskar Tyskland bilderna och längtar tillbaka fortfarande, trots att det var en väldigt underlig och febrig vecka. 

Den där lilla hästen vi har var otroligt duktig idag. Vi dressyrade i ridhuset och jag var så otroligt trött och grinig när jag åkte ut, trodde verkligen inte att det skulle bli något bra idag. I början var hon lite tung i handen men hon blev mycket bättre mot slutade. Vi övade på ökningar och lite galoppfattningar tillsammans med några varv på stora mittvolten. Hon har haft lite svårt för att hålla sig på "spåret" på volterna men idag satte vi dem! Mot slutet var det dock en trött liten häst som försökte hålla galoppen, men hon kämpade på väl och jag är fortfarande sådär härligt nöjd i hela kroppen. 

and it's a long way up when you hit the ground

 
Jag har slutat tro på att man kan bli mer trött än såhär. Det tar liksom stopp nu.

Eftersom att vår lärare var sjuk idag tyckte jag att vi kunde få vara lediga, men inte det. Istället har vi suttit i tre timmar i klassrummet och gjort nästan ingenting. Jag sov möjligtvis lite på slutet. Nu när jag har legat hemma i snart två timmar och vilat är jag ännu tröttare och jag har ingen aning om hur jag ska ta mig ut till stallet idag. Lyckligtvis har vår lilla häst det lite lugnt den här veckan, så någon hårdare ridning behöver det inte bli. Måste dock få tag i stallets hovslagare, har skjutit på det lite för länge nu. 

Någon vacker dag snart ska jag dra med mig både Hanna och Moa ut på en fotorunda. Om någon annan är sugen på att följa med är det fritt fram, bara skicka iväg ett litet sms eller liknande till mig! Jag blev inte helt nöjd med fotona på Moa, framförallt inte över platsen som vi tog dem på. Nej, vi får helt enkelt leta lite bättre nästa gång. Dessutom vore det roligt med ett litet bättre ljus, sådant är ju aldrig fel. Men som sagt; alla som vill vara med är varmt välkomna, vi är faktiskt ganska trevliga att umgås med när vi försöker!

fredagar i all ära

Jag funderar på att köra en såndär ett-foto-i-timmen-grejs, tror att det skulle resultera i lite fler roliga bilder. Den här dagen har verkligen gått upp och ner. Har sovmorgon till 11.40 på tisdagar och hade en riktigt bra morgon. Åkte till skolan, allt gick bra och sedan var det dags för ett oförberett mattetest på 24 frågor som resulterade i att jag var på skithumör när jag åkte hem. Lyckligtvis kom Hanna över och efter en lång promenad med hunden kändes hela världen lite bättre igen.

Hunden har jag förövrigt tvingat upp i en gammal koja så att jag kunde få lite roliga bilder och stackaren var nära på att få stanna där uppe eftersom jag knappt fick ner henne igen. Men med lite tur fick jag något som jag kan använda till en bakgrundsbild eftersom att jag just nu har skolans basicbild. Trevlig helg på er där ute, jag ska nu återgå till att titta på Glee och fotboll samtidigt (multitasking på hög nivå!).

klockan närmar sig tolv mina damer och herrar och elin har skrivit klart sin uppsats!


Modellen Moa

Jag sitter i skrivande stund och planerar stallets halloweenövernattning, har haft en photoshoot med Moa och fick några riktigt bra bilder tror jag! Skriver mer och lägger upp bilder snart!

time is not the boss of me

sigma 17-70, inst. 1/640 2.8f

Vi tittade på Blade Runner med Harrison Ford igår på svenskan och herregud vad konstig den blev på slutet. Jag tittar ner på mina anteckningar i en halv minut och sedan springer en kille runt halvnaken med en vit duva i handen och försöker döda huvudkaraktären men ändå inte. Han typ räddade honom sedan. Och dog själv. Vår lilla klass skrattade så vi höll på att börja gråta hela gänget under någon scen och vikarien mest stod där som att 'jag tror inte att ni ser djupet i den här filmen'.


Ska dra till skolan om ungefär en halvtimme (älskar våra halvdagar) för att sedan fota Moa efteråt! Ska bli toppen eftersom min enda nuvarande modell är min hund. Ska fortsätta på hösttemat så länge jag kan, älskar verkligen de här färgerna! Egentligen behövde hon bara en ny profilbild men vill ha man ha så får man ge ;)

tills natten blir dag

det här är egentligen Elins inlägg, jag bara testar att Hannas kategori fungerar som den ska 

blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet att allt är för bra nu

Oktobers namn kommer från latinets "octo" som betyder åtta, eftersom oktober från början var den åttonde månaden. Sedan kom Julius Ceasar och slängde in juli, döpt efter sig själv, och augusti efter sin kommande efterträdare Augustus. Snyggt jobbat där killar.

~

Har gått runt och lyssnat på Maggios nya skiva hela helgen och "Hela huset" med Håkan är nog något av det bästa jag lyssnat på under en väldigt lång tid. Var i stallet och red igår vilket visade sig vara en ovanligt dålig idé från min sida. Hjärnskakning ni vet, man tar lite dåliga beslut då. Direkt efteråt skulle jag på inflyttningsfest hos mormor & morfar där halva släkten var och direkt efter det gick jag en lång promenad med hunden och sprang över Björkans stora fotbollsplan. Jag mådde ganska dåligt efter det (men ska helt klart ner till dit igen någon kväll med en kamera, strålkastarljusen är så otroligt häftiga!). Så imorgon blir det ingen ridning för mig, har dock inte löst riktigt hur vi ska göra. Någon som är sugen på att följa med ut med kort varsel och rida vår lille åsna häst?

Men har i alla fall uppdaterat höstbilderna lite. Oktober råkar ju bara vara en sådan där favoritmånad, typ den enda höstmånaden jag gillar. November kan gå och ta sig. September är helt ok. Oktober är bra. Oktober är riktigt bra (oktoberbarn här liksom). Har så många grejer jag skulle kunna tänka mig att få i födelsedagspresent så det här är ju ganska passande. Förutom en ny och frisk kropp till mig själv så skulle det vara trevligt att uppdatera garderoben, få lite saker till den där hästen som vi faktiskt har helt plötsligt osv. Hade ju även av tyglarna när jag flög av i tisdags och funderar på att införskaffa ett helt nytt träns istället, jag tror att hon skulle trivas ganska bra på ett pullar... dessutom är all hästrelaterad shopping rolig och det är inte att underskatta.