När det känns som våra kroppar kommer brytas ner...


 ...GÖR VI DET EN GÅNG TILL
 
 
Hade faktiskt med mig kameran till skolan i måndags, min klass var jury för x antal föreläsningar om miljö som några utbytesstudenter från Asien gjort (nåt sånt var det) Inte det roligaste man gjort kanske, men vi hade inga lektioner förutom spanska på hela dagen så det var ganska najs! Jag och några kompisar (b.la Elvira som ni ser på den redigerade bilden där uppe) åt sushi i Nacka Forum vilket var MYCKET TREVLIGT. Efter lunchen (som för övrigt varade i ca 2 ½ timme) snodde Benji min kamera vilket resulterade i ungefär 230 nya bilder. L.Y.C.K.A. Därför får ni denna gif:
 
 
Papi har även skaffat Photoshop, så nu jäklar ska jag börja redigera lite! Får be Elin om hjälp, kan ju ingenting typ... 
 
 
 

I am leaving I am leaving but the fighter still remains

Hostade som en galning hela dagen igår och kunde knappt prata när jag vaknade upp idag, så stannade hemma från skolan. Det känns jätte konstigt och låter ännu konstigare när jag pratar, men jag hostar i alla fall inte riktigt lika mycket. Men i ett försök att råda bot på tråkigheten tejpade jag ihop en liten ministudio, snodde några lampor från vardagsrummet och fotade lite snäckor. Jag tror att dem är från USA, men några av dem kan även vara svenska. På somrarna brukar vi åka till en ö ute i skärgården där det är långgrunt och plocka massvis med snäckor, men de brukar vara lite mindre. Så de här är nog från stranden i Florida och bor i vanliga fall i två små glasburkar i mitt rum. Ska även ge mig ut på en promenad och försöka få lite frisk luft och kanske fota lite nere vid sundet, men det blåser ganska mycket ute och det är ju lite avskräckande... 

24 timmar med glada dansande människor

 
Det finns tydligen en musikvideo med en låt som man har gjort en 24-timmars version av med en massa människor som dansar och ser glada ut och den har jag haft på hjärnan enda sedan en klasskompis spelade den halva samhällskunskapslektionen. 

Har ridit två hästar idag, trots lite magont och annat jobbigt. Wilma kändes riktigt fin! Vi galopperade väldigt mycket och mot slutet var hon riktigt trött, men hon höll formen mycket stadigare än någonsin tidigare i alla gångarter och lyssnade uppmärksamt på mig. Jag kunde konstatera att hon kanske inte riktigt är någon dressyrhäst, speciellt inte när jag red förbi de där enorma och vackra halvbloden som stod och gjorde små galopppiruetter uppe vid kortsidan, men om man jämför med hur hon var i början och hur hon är nu har det skett en stor förändring. Så för att vara Wilma var det ett fantastiskt ridpass, och det är ju så man får se det! Sedan red jag ett kortare pass på en riktig dressyrhäst eftersom hennes ägare var sjuk. Herregud, jag kunde knappt sitta ner i traven i början! Det var en lite större häst än Wilma med ett jättehäftigt steg, men det tog en liten stund innan han hittade knapparna och började lösa hur jag skulle göra. Till skillnad från Wilma (som gärna stannar upp vid speglarna i ridhuset för att spana in sig själv lite) tyckte den här hästen inte om att se sig själv i spegeln; hon strök surt öronen bakåt varje gång vi red förbi. Haha, det är ju lite roligt hur otroligt olika de kan vara!

Update: Jag överlevde... knappt.

Yes, ni hörde rätt; jag lever fortfarande! Har haft två spanskalektioner och trots att jag inte direkt kan säga att det gick bra gick det ändå inte katastrofalt. Vi gjorde ett test andra lektionen för att se om vi verkligen ligger på Spanska 3 nivå och skrivdelen gav mig en mindre panikattack, men jag skrev precis över 80-ords gränsen och försökte blanda in så många olika former och meningar som jag kunde. Hade första praktiska idrottslektionen i fredags (eftersom vi läser i block (tror jag att det heter) har vi bara en termins idrott, lektionerna är dock två timmar långa) och tror inte att jag någonsin har skrattat så mycket på en idrottslektion i hela mitt liv. Vi hade vikarie och troligtvis lite snällare lektion, men herregud så dåliga vi var på idrott! Jag missade med säkert tre meter när jag skulle slänga en boll, någon orkade knappt göra en sit-up och någon annan var så överrörlig i sina ben att minst fem personer skrek när de såg det. Teknikare och idrott är en väldigt underhållande kombination!

Red lektion igår på morgonen och Wilma var jäkligt tung i handen igen. Ska rida imorgon och fortsätta träna henne på att bära sig själv mer, märks att vi behöver fortsätta med det! Men i övrigt gick hon helt okej och jag fick lite roliga kommentarer efteråt om att det hade sett bra ut, så det var ju roligt! Hon har dessutom fått en ny kompis i hagen som hon inte försöker mörda, utan det tycks fungera riktigt bra. Ska erkänna att jag var ganska orolig med tanke på hur ilsk hon har varit mot andra hästar, men stoet som flyttade in är så himla snäll att hon bara går iväg när Wilma kommer fram och ska bråka lite. Det är dock inte hästen på bilden, han råkade bara gå i hagen bredvid när jag var framme med kameran.
 

Ångestladdar inför morgondagens Spanska 3

Av alla kurser som jag ska börja läsa nästa vecka är det nog Spanska 3 som ger mig mest ångest. Varför? Jo, för att jag har valt den. Det är helt och hållet mitt eget fel att jag läser den, vilket ger mig ganska härligt med utrymme till att ifrågasätta mina val i livet. Dessutom ska jag vara bra på spanska, men det kan bero på att jag hade en väldigt snäll lärare i högstadiet som stod ut med mina dumheter och den nya lärare är kanske inte riktigt lika tålmodig. Men man vad aldrig. It could go awesome, right?

Sitter förhoppningsvis i just nu och skriver klart antingen historieuppsatsen eller pluggar inför onsdagens svenskaprov. Med lite tur kanske det flyttas till nästa vecka, men som det ser ut nu blir det på onsdag. Samtidigt som det är öppet hus. Great. Till skillnad från alla andra skolor läste vi klart våra kurser i fredags, alltså den 17e. De liksom drog över lite på den nya terminen och jag trodde att alla gjorde så tills att jag fick lära mig att nej, så var tydligen inte fallet. Jag skyller det på att vi i grund och botten är en estetskola och estetare tycker inte om deadlines. Fast jag går teknik. Vi tycker inte heller om deadlines.
 

Tänkte döpa bilderna till "Hungrig ponnyhäst vill in"

 
Nu går Wilma i en mindre hage eftersom hon går själv (fun fact: hon blev utslängd från den stora stohagen för att hon mobbade de andra hästarna), men jag behöver aldrig någonsin gå in i den och hämta henne. Det räcker med att jag ställer mig vid grinden och ropar på henne så kommer hon lunkandes. Om jag däremot står för länge och bara klappar på henne utan att varken ge henne mat eller ta in henne till stallet blir hon lite uttråkad och går iväg igen. 

Uteritten igår var galet mysig! Det snöade ganska ordentligt men blåste ingenting. Wilma var lite skeptisk till snön eftersom att vägen vi ridit säkert 100 gånger då såg lite annorlunda ut och hon var ganska pigg eftersom hon bara skrittades igår, men jag tycker att det gick ganska bra ändå. Imorgon ska hon skos, så efter det sätter vi igång som vanligt igen! Jag hade på mig tre långärmade tröjor + en dunväst, tjocka handskar, underställsbyxor och tjocka ridbyxor, dubbla strumpor och ludd på sadeln = frös bara om tårna. Att ha häst under vintern är nog det effektivaste sättet att lära sig att klä sig varmt! Fick dock glida ner ur sadeln så långsamt jag kunde för att det inte skulle kännas som att mina tår krossades när jag landade på marken. 

"Det låter om åsnan!"

Red ut på Wilma idag tillsammans med hennes boxgranne och fick den kommentaren när vi red förbi ett gäng ungar, gud vad jag skrattade! Knäppte några bilder på henne innan jag tog in henne från hagen, men ska iväg på TGI Fridays så de kommer upp lite senare.

I had a dream so big and loud...

... I JUMPED SO HIGH I TOUCHED THE CLOUDS!!!

Har hittat American Authors låt Best day of my life och har liksom råkat lyssna på den typ 100 gånger redan. Idag har det snöat jätte mycket och jag kan inte längre gå i mina Vans ute, vilket är lite av en besvikelse. Men vi fick ytterligare två dagar på oss att skriva klart historieuppsatsen vi håller på med just nu och det är ju himla trevligt. Vår lärare hade varit jätte tydlig med att om den lämnades in efter den 17e januari skulle den åka direkt i sopporna, men han ändrade sig tydligen (jag tror inte att han orkar läsa igenom dem i helgen). Idag var sista veckan med vårat underbara schema; på måndag nästa vecka börjar spanskan. Och sen engelskan. Och sen idrotten och samhällskunskapen och jag slutar halv fem nästan varje dag förutom typ fredag då jag slutar fyra. Roligt, eller hur?

Ska alldeles strax åka ut till hästen eftersom vår medryttare är sjuk. Hon ska tydligen ha haft sönder sin ena baksko, så ska titta lite på det. Vi ringde och pratade med hovslagaren om det och han ska fixa det på måndag. Tills vidare får hon ta det lugnt istället. Min lillasyster berättade att hon har haft av den på mitten. En metallsko! Men aja, ska åka ut och kika på det och klappa lite på henne innan jag åker tillbaka hem och gräver ner mig i soffan. 

2013 - Del I


Den stora händelsen i januari enligt mitt fotoarkiv var Idreresan med klassen. Jag har bilder på allt ifrån Maddes rumpa (hoppsan) till lärare med gamnacke till främmande snowboardåkare med häng till en massa konstiga bilder på min mamma, som åkte med upp, som kan användas till min fördel i framtiden.  

De enda bilderna jag har från frebruari är från sportlovet. Vi drog som vanligt upp till Storhogna, åkte skidor och snowboard och höll på att dö i en snöstorm (Victor höll på att dö, han åkte bräda och det blåste superkraftig motvind så han åkte uppför fjället istället för nedför haha!).

I mars var det hopptävling på Siggesta och jag och Akke hoppade en liten clear round. Ambulanshelikoptern fick komma två gånger och en himlans massa människor flög av! Hunden upptäckte att man kunde sova i min garderob och jag köpte ett gäng nya bra böcker (John Green är en gud).

Bildbomb på ingång!


Jag tänkte lägga upp en liten sammanfattning på året som har gått och sitter därför och tittar igenom massvis med bilder från 2013, så förvänta er värsta bildbomben snart!

mor o far på julafton

 

GOTT NYTT ÅR

Nyår firades med mamma och pappa inne i stan. Vi åt nyårssupé, fint ska det vara, på en restaurang i Gamla Stan. Efterrätten var absolut godast, choklad-crème brûlée *dreggeeeeel* Tanken var att vi skulle gå upp på nåt berg (typish) men det hann vi inte så vi stog "bara" på Skeppsbron med alla andra stockholmare. Några halvgalna fransmän var där som 1. sjöng utav bara satan 2. var 30 sekunder efter alla andra på att räkna ner till det nya året. Skansen, tror vi, hade ett superfint fyrverkerispel verkligen. (bilder kommer senare på det)
 
 
 
Gott nytt år kamrater, hoppas att ert två lax fjorre blir ett grymt år! 
 

Fluffets 2013 part uno

Har 2013 varit bra? - JA. Bästa delen var från juni och fram till december
Höll du några av dina nyårslöften? - Tror inte att jag hade några och om jag hade nåt så höll jag det antagligen inte
Tror du att 2014 kommer bli lika bra? - Gud ja, bara bättre
Har du förlorat någon kompis detta år? - Tror faktiskt inte det!
Finns det någonting du ångrar med 2013? - Finns det säkert
Gjorde nu något 2011 som du aldrig gjort förut? - Japp!
Vilka länder besökte du? - Spanieeeen 
Vad var din största framgång 2013? - Att jag precis kom in på natur/utland
Har du varit sjuk eller skadat dig? -  Vart sjuk, förkyld typish
Gjorde någonting dig riktigt glad? - Japp
Vilka låtar kommer påminna dig om 2013? - Trumpstaaa
Hur tillbringade du julen? - Lunch hos farmor och farfar, sen julklappsutdelning hemma
Favoritprogram på TV? - alla mina 4372857483 tv-serier som jag kollar på haha
Bästa boken du läste i år? - The fault in our stars och Torka aldrig tårar utan handskar del 1
Favoritfilm du såg på bio? - The Hobbit: Desolation of Smaug
Största förändringen? - Att gå från grundskolan till gymnasiet
Vad gjorde du på din födelsedag 2013? - Var i skolan på dagen (det var suit-up day) sen på kvällen åt vi på restaurang
Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år bättre?  - Finns det väl alltid
Hur skulle du beskriva din stil 2013? - Gud, väldigt blandad!
Vad fick dig att må bra? - Kompisarna (daah) och Grysan
Roligaste minnet? - Hmmm.... balen, funäsdalen typ. Kommer faktiskt inte på nåt annat
Bästa chattkompisen? - Chattade faktiskt inte alls mycket detta år!
De bästa nya människorna du träffade? -  Alla i nya klassen!