A simple reminder of where I can find her

Igår flyttade jag äntligen tillbaka in i mitt rum! Det har blivit ungefär 50% större än vad det var tidigare och jag har några funderingar på vad jag vill göra med detta nya utrymme. Var igår och kikade på en bokhylla men den var inte riktigt vad jag var ute efter så jag får söka vidare. För stunden står min säng på golvet men med lite tur kommer det införskaffas sängben redan idag. Den enorma "byrån" är vad min säng stod på tidigare och kommer antagligen stå kvar tills att jag hittat något annat att förvara mina saker i, sedan ska den nog bort. Den väggen ska sedan bli fotovägg, den underliga röda papperskorgen ska tillbaks dit den kom ifrån och skrivbordet ska kanske flyttas runt lite. Får nog göra en skiss i datorn och prova mig fram lite...

Äntligen sportlov!

Yes, nu är det äntligen ledigt i en vecka! Jag har inga större planer för lovet annat än att få klart mitt rum. Vi håller nämnligen på och bygger om lite här hemma och flyttat lite väggar. Tidigare har mitt rum varit lite litet men nu har vi gjort två rum av vad som tidigare var tre, så det har blivit ganska mycket större. För stunden sover jag i källaren, men om vi har riktigt flyt kan jag kanske flytta in imorgon! Vi håller för stunden på att måla allting, men efter det är det klart. Då kommer jag få möblera om så som jag vill ha det, vilket inte riktigt har gått tidigare. Har redan börjat se efter vilka bilder jag vill ha på väggarna, men har inte riktigt bestämt mig än. Ska ha några i tavelramar och några hängades i en tråd för lite retrokänsla. Har försökt välja bilder som betyder eller påminner om något för att det ska kännas personligare (annars hade jag nästan lika gärna kunnat gå till IKEA) och det är en hel del från Tyskland och Kroatien. Haha, jag är lite nojig med att ta med bilder på människor! Det känns så underligt och lite creep-varning sådär, trots att jag egentligen inte tror att de skulle bli ett dugg upprörda. Det är faktiskt därför jag oftast inte fotar människor; jag vågar liksom inte använda bilderna till något. 


Här är några av bilderna som ska få komma upp


 

Proof that teens can be responsible

Sitter och finslipar på vårat engelskaprojekt just nu och hoppas på att bli klar snart. Går ut på att vi ska göra en berättelse och redovisa den digitalt med en film. Eftersom mina filmkunskaper inte är de bästa och jag knappt ens vet hur Windows Movie Maker fungerar blir min kanske inte sådär fabulöst fantastisk, men med lite tur går den hem ändå!

Trött onsdag

Ett litet förtydligande om Wilma i förra inlägget: Hon ser alltid ut sådär när man rider ut. Alltid.
Ligger hemma idag som den lilla sjukling jag är. Hanna berättade att runt 8 stycken i hennes klass var sjuka förra veckan, hon har varit sjuk, båda mina syskon har varit/är sjuka. Jag tror jag skyller det på vintern, alla blir alltid sjuka då! Men nästa vecka är det sportlov och gud som jag ska sova då... Har ändå passat på att plugga lite och arbeta på engelskaprojektet. Kan inte göra det i mitt rum eftersom vi bygger om utan får nöja mig med att soffan i källaren. Precis bredvid min brors rum. Wohoo. 

Behövde bilder till engelskan och har därför suttit och gått igenom bilder från 2012 och 2013 i hopp om att hitta något bra. Resultatet? Jag har skickat ungefär 50 snapchats till Hanna med failbilder på våran gamla klass, mestadels från Idreresan. Nu ska jag nog dra mig ut på en liten promenad för att få igång huvudet igen innan jag pluggar vidare!

Snabbinlägg

Klarade mig igenom matteprovet idag utan att dö, då är det bara del två kvar imorgon! Har även till slut bestämt mig för att ändra om en kurs jag läser, vilket jag tror kommer bli bra. Belönade mig själv med en uteritt i soljuset när jag kom till stallet. Wilma har gått i ridhuset alldeles för mycket den senaste tiden på grund av dåligt väder, så idag var det dags att komma ut! Hon är lite knepig att arbeta utomhus eftersom hon måste se precis allting samtidigt, samtidigt som hon är så jäkla orädd. Jag drog med henne in på små stigar i skogen där hon aldrig varit förut och hon trampade glatt på. Män i reflexjackor däremot är dock  lite underliga...
 

Dimmigt värre

bloggen har fått vila i några dagar pga illamående och huvudvärk
När vi kom fram till Romme sken solen och det var i princip vindstilla, tills att vi åkte upp till toppen. Där snöade och blåste det och på ena sidan var det superdimmigt. Har inte rört kontrasterna på bilderna, så ni kan ju se själva ;)

Har varit ute och ridit den lilla hästen idag. Bommar och lite hoppning stod på schemat och trots att jag var på fruktansvärt dåligt humör när jag kom ut gick det riktigt bra till slut. Jag fokuserade ganska mycket på framåtbjudningen och kom därför lite för nära hindret ibland, men tyckte nog att det var värt det för att hon skulle få upp farten och tänka framåt. Ska tillbaka om några timmar för kvällsfodring, suck.

[skulle ha publicerats igår men telefonen sa nej]

Är till slut på väg hem från Romme! Har åkt skidor i timmar, blivit smygfotad när jag sov, skrattat åt mina vänner när de trillat i backen och träffat lite människor från min förra skola. Lyckades till och med hitta Vilma ungefär fem minuter innan vår buss åkte. Haha, funderade ett tag på att smyga på en av Björkans bussar eftersom de stannar vid skolan, vilket för mig är närmare än cityterminalen ;-)

Ain't no rest for the wicked

gammal tysklandbild, Nelly papparazzar sig runt i landet
 
Trots att jag var över hos några kompisar igår lyckades jag ta mig upp hyfsat tidigt idag. Planen var att rida ut på Wilma och sedan skynda mig ut till Siggesta för USEK-möte, men den sket sig så fort jag vaknade och insåg att det regnade utomhus. Istället fick hästen vila idag (vilket jag misstänker att hon inte har något emot) men jag fick ändå stressa lite för att hinna ut i tid. Skulle egentligen ha hoppat ur USEK eftersom jag så sällan är ute på Siggesta men blev istället kvar ett år till, vet inte riktigt hur det hände... Men men! Har haft himlans roligt där ute med tårttävling, kurragömma på minigolfbanan och spökpromenader så det ska nog blir bra i år igen! 

Har en engelskauppgift som går ut på att berätta en historia och i brist på annat tänkte jag att varför inte berätta om när jag var i Tyskland? Fick vrida till det lite så att det blev mer dramatiskt, men då har jag i alla fall något att utgå ifrån. Den ska berättas med bilder/filmklipp till och trots att jag inte fotade särskilt mycket när jag var där har jag en del bilder. Funderar på att göra som med Kroatienresan och sammanfatta hela i ett inlägg, men har så tråkiga bilder att jag inte vet om det blir värt det. På tisdag blir det av till Romme på en ny liten resa! MG har idrottsdag och några av oss ska därför upp och åka skidor. Några i klassen ska tydligen vara grymt duktiga och en har förberett sig i typ två månader för skidsäsongen genom att träna de muskler som används när man åker skidor! Asså herregud, jag kommer tvärdö i backen. Björknässkolan ska dessutom ha idrottsdag samma dag, så jag kommer kanske träffa lite Björkanmänniskor där uppe. Vilma har lovat att försöka åka över mig i backen och jag har börjat fundera på om det här verkligen är en så bra idé...

Höga höjder

Älskar att titta igenom gamla bilder och hittade den här från december 2013. Kan skryta med att jag har åkt alla tre och att Eclipse var ganska romantisk sådär, det var ganska mysigt och behagligt där uppe i luften. Försökte få till lite vintage-känsla, men lyckades inte riktigt. Älskar Camera Raw och att jag äntligen har ett program som klarar av att hantera det, nu behöver jag bara ett större minneskort. Kan endast ta ca 200 bilder och det går fort, men måste spara ihop lite pengar först.

Jag träffade Hanna efter skolan idag och spelade tv-spel hemma hos henne en liten stund. Har även gjort en ny synundersökning och kommit fram till att jag faktiskt ser lite sämre, men det var inte alls så illa som jag trodde. Ska bara öka styrkan lite på vänstra linsen. Kikade även på glasögon eftersom mina är så gamla att de har blivit för svaga (vilket har lett till att jag aldrig använder dem vilket har lett till att de ligger bortglömda i en låda). Ska nog åka in imorgon igen och kika vidare. 

Imorgon ska vi troligtvis även på bio och se Frozen, trots att de flesta av oss redan har gjort det. Den var så galet bra att vi helt enkelt bara är tvungna att se den på bio också. Ska dessutom ut till Åkersberga i helgen och fixa lite saker, ut till Siggesta på USEK-möte och ta hand om den där lilla hästen vi har. Tänkte åka ut tidigt och rida ut, men vi får se hur det blir med den saken...

AND HERE I STAAAAAAND


Har precis hittat en cover på Let It Go från Frozen och killen som sjunger är så duktig att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. Lyssna på den här, den är helt galet bra!

Jaha, vad händer då i mitt liv just nu? Jag misstänker att vår lärare drog ett diskret bögskämt för någon dag sedan (pga att E har kommit in i sin rita-kukar-på-allt-period och då kan jag ändå tycka att han hade jobbat lite för det) och jag fick kämpa för att inte skratta ihjäl sig. Herregud, sedan när skrattar vi med lärarna? Vi brukar ju skratta åt dem! Aja, det är en ny värld att komma upp i gymnasiet antar jag. Vi har ganska sköna lärare om jag ska vara ärlig, trots att det tar emot lite att erkänna. 

Red hästen i måndags trots att jag mådde ganska dåligt, men Malin åkte ut och mockade och fixade höpåsarna så jag slapp det tygnsta arbetet! Wilma var riktigt glad den dagen och skötte sig galant, men igår skrapade hon så mycket när hon stod uppspänd i stallgången att det blev stora repor i golvet av broddarna! Jag provade lite olika uppfostringstaktiker, bland annat att lägga min väst över huvudet på henne. Hon kollade på mig som om jag vore dum i huvudet. Jag är inte säker på om det fungerade.

Hey O'Connell! Looks to me like I've got all the horses!

Här ser ni Wilmas hagkompis, aka. den enda hästen som är så snäll att hon bara går undan när Wilma kommer fram och vill bråka. Var otroligt trött idag när jag kom till stallet och inte ett dugg sugen på att rida, men ändå gick det riktigt bra! Körde bara lite lösgörande i trav och Wilma kändes riktigt glad idag. Hon tycker om att stå i mittgången när jag gör iordning henne, där passerar det mycket människor och hästar och hon har hela tiden något spännande att titta på, och varje gång hon fick syn på mig spetsade hon öronen och såg ut som en glad liten ponny. Vilket hon typ är. Ibland. Pappa och jag hade just en kort diskussion om att hennes huvud är oproportionerligt stort jämfört med hennes kropp (hon har Full/Ex-full trots att hon bara är 158)...