södermalmsmodellerna


Asså hur södermalmiga ser de inte ut att vara? Tror Biffen skulle vara en fantastisk södermalmshund; han är liten nog för att inte vara i vägen hela tiden i en lägenhet och behöver alla de intryck som stan ger för att aktivera huvudet! Dessutom är han liten och fluffig och det är typ krav #1 för att vara just en södermalmshund. Perfekt!

Tanken med mina foton är på ett ungefär "vad symboliserar rikedom och välfärd?" samt "i vilka former värderar vi djur och vilken status ger de oss?". Bilderna är baserade på ett foto av Vivian Maier, föreställande en kvinna med en rävboa som är fotograferade 1954 i New York och min tanke är lite att vi idag har bytt ut de döda rävarna runt halsen mot en levande hund i famnen, men att de fortfarande symboliserar och utstrålar liknande saker; välfärd. Eftersom tanken egentligen är att jag bara ska leverera en bild blev de hyfsat lika varandra allihopa, men vi gick runt lite och testade lite olika ljus och bakgrunder.

Igår drack jag även mitt första glas som myndig på Agaton i Gamla Stan, tillsammans med familjen. Otroligt mysig liten restaurang, men satan vad konstigt det kändes att beställa ett glas vin och visa ID. Blir inte bättre av att mitt ID är ca 200 år gammalt och jag ser ut att vara ett foster! Ska kanske börja använda passet istället haha, ser mycket bättre ut där!

smakprov och födelsedagar

 
En uppgift vi har fått i skolan är att göra en parafras på ett foto som varit betydelsefullt eller som har tagits av en betydelsefull person, och därför har jag tillsammans med syster och hund spenderat en timme på Södermalm. Har kikat lite snabbt på bilderna och konstaterat att det aldrig ser likadant ut i kameran som i datorn, men aja. Ska bli spännande att se hur det blir till slut, och om vi måste ta om några bilder. 

Idag fyller jag dessutom 18 år, wohoo! Började morgonen med presenter och tårta, känns ganska bra att fylla år på höstlovet eftersom att jag sen kan göra vad jag vill. Ska försöka fota några presenter senare och visa, fick bland annat en klocka som jag sneglat på ett bra tag nu... före/efter

Här kommer en liten snabb genomgång på de olika "stegen" mina bilder mestadels går igenom vid redigering. Första bilden är originalet, och den bredvid har jag gått igenom i Camera Raw, som verkligen är en räddare i nöden. Trots att det var otroligt fint med höstfärgerna och eftermiddagsljuset speglades det inte i bilderna! Tråkigt tråkigt, men skönt att det går att fixa lite. Den stora bilden är det färdiga resultatet från Photoshop, med lite Curves, Color Adjust, och annat roligt. Tänk vad mycket man kan göra!

 
 

katarina kyrkogård

 
 

hösten har anlänt till Värmdö


Igår drog jag ut till stallet med både hund och klasskamrat som sällskap och fick lite bilder. Var väldigt intressant att diskutera vad som är en bra hästbild med någon som inte håller på med hästar, snacka om att vi ryttare är kräsna! Hästen ska ha den här formen, vara i det här momentet i steget, vara ifrån den eller den vinkeln... Haha, stackars Emma såg helt förvirrad ut! Men trots bristande hästkunskaper fick jag några härliga bilder, så snabblärd är hon allt! 
Biffen tröttnade på att bara titta på och bestämde sig för att vara med och leka ↑
 
Haha, eftersom både häst och hund var ovanligt pigga slutade det hela med att jag fick sitta av och gå en sväng med bråkstakarna! När Emma satt upp var Wilma dock sitt vanliga duktiga jag och gick snällt dit hon skulle och Biffen kunde vi muta med lite godis, så på hemvägen gick allt lugnt och fint igen.

snart så


Imorgon blir det sista turen till skolan innan höstlovet börjar, är det någon som har något roligt planerat? Själv ska jag hänga i stallet, fira födelsedag och fota några skolprojekt. Snacka om att tempot på fotokursen var högre än någon annan kurs jag har, gick från att sitta på webblektionerna och inte göra någonting till fullt ös när jag bytte. Men hellre det, alltid bra att ha något att göra!

02-10-15

Asså hur snygg är inte min bloggkompis?
 

Smakprov

Snabbredigering på ett foto från idag, inför ett skolprojekt. Vad tycks?

oktober 2013 och sådant man inte får åter

 
 

Ny bakgrund

Idag fick bloggen en ny och aningen höstigare bakgrund, som faktiskt är en bild som är nästan exakt 2 år gammal. På onsdag ska jag till samma plats igen och fota med Hanna och då får vi se om jag tar om en liknande bild och använder, eller låter den här vara kvar. Oavsett vad är det skönt med lite förändring, det var på tiden!

såhär såg den första bearbetade versionen av originalfotot ut, oktober 2013
 

ekar tomt på bloggen?

 
Oj, nu har det visst gått lite sisådär med bloggandet! Har inte riktigt känt för att varken fotografera eller skriva, och då blir det som det blir. 
 
Igår var det fest tillsammans med en hel hög människor jag aldrig träffat förut för att fira Vilma, lyckades efter lite om och men hitta några att umgås med och hade riktigt trevligt. Var lite trött när jag vaknade på morgonen efteråt men lyckades ändå städa och gå med hunden innan det bar av till stallet, tycker nog jag var lite duktig där! Blev sedan en lugn uteritt med boxgrannen, jag hade kameran med mig för att skolprojekt och var lite nojig över hur det skulle gå. Lyckades få bilden jag behövde, men fotoassistenten Wilma var inte helt med på noterna. Lite snett och lite fågelperspektiv pga stor häst, men det får duga! 

den mystiska svenska sommaren har nu passerat

 
Idag var första dagen jag inte kunde rida i kortärmat, nu har det officielt blivit kallt. Sommaren är helt och hållet över. På med tjocka tröjor, införskaffa ett nytt täcke till hästen och göra sig av med ett gammalt. När vi ändå är igång behöver vi införskaffa ett nytt bett också, det nuvarande skaver lite. Var inte den här sommaren väldigt underlig? Regn och kyla i många veckor, känns som att september var den varmaste månaden det här året? Svensk sommar är ett mysterium som förbryllar många forskare helt enkelt.

Ska göra om headern när jag har tid och inspiration, vet inte riktigt hur jag vill ha den. En bild eller två kanske? En annan font? Just nu känns den bara lite väl minimalistisk, och bakgrunden har jag hunnit tröttna på. Kanske ska man använda sig av lite varmare färger och omfamna hösten? Rent av lägga till några löv och göra det lite mysigt? Ska nog kolla med Hanna först, se vad hon tycker. Har ni några idéer?

Idag var vi stora

 
En av få fördelar med att ha en liten häst är att hennes mankhöjd är något anpassningsbar. När hon behöver vara en D-ponny så kan hon vara 148 cm prick och när hon behöver vara storhäst kan hon vara 158 cm, det går liksom att dra till med lite vad som passar för stunden. Idag var hon nog nästan 159 cm, för jäklar vad hon hoppade! Vi tränade tillsammans med (de riktigastorhästarna för första gången och hon levererade. Mjuk och fin i både munnen och kroppen, vilket är så otroligt skönt för då kan jag fokusera på allt annat. Att hon är uppmärksam och lyssnar för små hjälper ska bara fungera, det ska jag inte behöva kämpa så mycket med som jag har gjort tidigare. Istället kunde vi tänka "ös" och "framåt" och lyckades sträcka ut oss i de där fyra galoppsprången som jag först inte förstod hur vi skulle klara. Var dock lite roligt när Storhästx1000 sedan kommer och måste hållas tillbaka för att han helst tar avståndet på tre språng. Det är sådant som gör att jag vill ha en E-ponny kategori, haha!