Veckan som varit


Påbörjade den här veckan med en ordentlig förkylning och låg hemma sjuk i tre dagar, kraftigt övertygad om att jag var döende i en ny än oupptäckt sjukdom (nya pesten typ, fast med förkylningssymptom). Började till slut piggna på mig och traskade över till Hanna tillsammans med hundvalpen för en lunch, alltid trevligt att slippa göra själv liksom. Sedan var det tillbaka till skolbänken på torsdag med hoppträning på eftermiddagen, vilket gick bättre än någonsin! Wilma var mycket mjukare i kroppen och jag kände verkligen att framridningen blev som den skulle. Gäller att rida mycket mjukgörande samtidigt som man kommer ihåg tempot och verkligen driver framåt, då hoppar hon fantastiskt efteråt! 

Idag var det dags för skola igen; lite betygssnack om matten (som gick över förväntan) och lite att ta ikapp på engelskan, har en uppsats kvar att skriva. Senare på eftermiddagen drog jag tillsammans med Hanna, Madde ,och Märta in till Gröna Lund för att se Måns Zelmerlöw uppträda. Var superroligt, lite på gränsen till nostalgitrip när han sjöng de lite äldre låtarna, men kanske inte den wow-effekt som jag fick på några utav förra sommarens konserter. Lite mer av en rolig grej att göra och fortfarande väldigt roligt!

Ingen kamera med, fick bli Iphone och Instagram istället ↑


body comparative

Känns ju lite bra när kulan på magen är borta, rumpan har fått muskler och inte är lika kantig längre, hästen orkar galoppera mer än ett varv osv. Framförallt är hon dock så mycket gladare och trevligare att jobba med, känns verkligen som om det har blivit något vettigt av henne!

Pay & Jump på Runsten


"Visst var det 100cm som gällde?" - Wilma

I lördags var det dags för en pay&jump på Runsten, 70 samt 80 cm. Första gången som Wilma och jag åker iväg, så nervöst var det. Lastningen var inga problem och på något magiskt sätt lyckades vi ta med allt vi behövde, annars är det typiskt oss att glömma något! Men när vi väl kom fram hade vi räknat fel och jag fick ca 10-15 minuter på mig att rida fram. Tog en galopp i båda varven, hoppade två småhinder och gick sedan in på banan. 
 
Första klassen förstod Wilma inte riktigt vad det handlade om och hon var seg och stel, men hoppade gjorde hon! Insåg snabbt att jag kanske varit lite väl mesig när jag valde en 70-klass, för oj vad högt över hon hoppade! Både hon och jag saknade dock lite fokus, för oss var uppvärmingen liksom inte över än. Men vi tog oss runt felfritt och fick sedan en ny chans att göra rätt.
 
80-klassen gick betydligt bättre, även om hon fortfarande var seg. Underlaget var dock sand så jag kan tänka mig att det var tungt för henne. Även den här gången tog vi oss runt felfritt, men jag fick fokusera mer på att få henne framåt än på att rida ordentligt och hamnade därav lite framåtlutad i sadeln, armbågarna utåt, och lite sådana saker. Tycker dock att vi gjorde bra ifrån oss för att vara första gången och även om Wilma inte riktigt förstod vad det hela handlade om så gjorde hon vad jag bad henne om, och mer än så tycker jag inte att jag kan kräva av henne. Bästa Hanna var med och hjälpte till samt fotade, hade nog inte klarat det utan henne!


Ett sent farväl

Hej igen! 
Nu har jag varit hemma i Sverige i 1 1/2 månad faktiskt, tiden har gått sjukt fort. Tiden i Canterbury (Burran), England, gick ännu fortare och det känns inte riktigt som att den resan och upplevelsen har hänt. Grät dagarna innan vi skulle åka hem, men när jag väl kom hem var det jätteskönt. Så skönt att slippa tassa på tårna i huset, men det var tråkigt att komma hem till ett kattfritt hem. Andra dagen hemma blev jag sjuk och sjukheten höll i sig i fyra, fem veckor. 
 
Inifrån Canterbury Cathedral
 
Snart är ju skolan slut, vilket betyder att jag verkligen ska försöka blogga mer samt visa er bilder från England (då det är det enda jag har bilder ifrån just nu)
 
Kram på er,
Hanna

Greetings from Canterbury!

Hello there mates! (detta inlägg är då sjukt gammalt, hade glömt bort att jag ens gjort det) 
Nu har jag varit i England i två veckor, och det är jättemysigt. Delar rum med Märta hos en familj bestående av en mamma, hennes två döttrar och deras två katter. Katterna, Honey och Fudge är mysiga fast vi hänger mest med Fudge. Eller snarare, hon springer upp till oss och jamar och vill att man ska gosa med henne.
Honey

Dagarna flyger förbi här borta! Måndag till torsdag är vi i skolan, och på fredag är det just nu utflykter. Onsdagar har vi self-study day, så det är riktigt skönt. Idag till exempel hade vi internationella relationer i 7 timmar. Hjärnan blir till mos efter ett tag. Kurserna som jag läser här är internationella relationer, matte 4 och engelska 6. Matte 4 går sjuuuuuuuukt fort, vi är redan på kapitel två i matteboken. 
 

En spark i huvudet senare

Titta på den där oskyldiga jäveln ↑

Igår fick jag och Wilma vara med på hoppträningen i stallet, vilket var både roligt och jobbigt. Efter bara en kvart var vi genomsvettiga båda två, men hon hoppade glatt vidare och skötte sig riktigt snyggt. Lite stel i svängarna och aningen vinglig, vilket gjorde det svårt för mig att koncentrera mig på rätt saker = några missar här och där. Men annars gick det bra! Tanken är att försöka hinna ut på en Pay & Jump innan hon åker tillbaka, ska försöka få med mig Hanna bara så jag har lite hjälp. Det där med tävling är ju inte riktigt min grej så det blir nog en ganska lagom stor början haha!

Olyckligtvis lyckades hon sparka mig huvudet efteråt när jag stod hukad vid hennes bakben; hon tycker inte om att man är där och pillar för länge och svingade till, lyckades träffa mig rakt i huvudet med benet (inte själva hoven tack och lov) och så fick jag min tredje hjärnskakning. Mådde hyfsat igårkväll, men idag efter att ha varit i skolan och sprungit runt är det inte lika bra. Blir bara till att vila i några dagar, så blir det nog bra det här med!

Tännforsen och den enorma igloo som aldrig blev

 
Över påsklovet besökte jag Duved/Åre under några dagar och fick då uppleva Tännforsen. Vattnet stod så lågt att vi kunde gå ut en bra bit i vad som vanligtvis var själva forsen och jag fick höra att man varje år byggde vad som i princip var en enorm igloo under vattenfallet (ish?). Då det varit för lite snö och kyla i år blev det ingen isgrotta, men utsikten var ganska otrolig ändå! En vacker dag ska jag lära mig att våga höja bländartalet lite så att skärpedjupet blir som jag tänkt mig, men den dagen är tydligen inte här än...

Nu börjar bloggen ta lite form i alla fall, även om jag fortfarande inte är helt nöjd. Ska spåna lite på en ny bakgrund, kanske ändra titeln lite också. Är sugen på något lite mer svart/vitt, för att hålla designen så ren som möjligt. Nu när jag ändå gått en webbdesignskurs kan man ju tycka att jag borde kunna det här med bloggdesign, men tydligen inte haha! Nu ska jag och valpen sova, imorgon ska jag försöka hinna gå igenom lite bilder från det senaste årets resor...

Life as it is

Wow, snacka om att bloggen har stått tom ett tag! Detta ska tas tag i lite nu, även om bloggandet inte blir så frekvent så kommer det ändå komma igång lite smått. Designen ska småförändras lite, är inte helt nöjd med menyn än men det kommer nog!


Säg hej till Ekströms nya familjemedlem förresten, en liten valp vid namn Biffen (han väger 2,7 kg just nu men tanken är att han ska bli en biff liksom)! Korsning mellan chihuahua och papillon, ungefär 4 månader gammal nu. Låt er inte luras av bilden dock, han är en sjövild liten best...