Merry christmas ya filthy animal

God fortsatt jul på er! Hoppas er julafton var till belåtenhet trots den enorma bristen på snö... Jag själv har detta år haft 0 julkänsla verkligen, insåg i måndags först att det var julafton på torsdag liksom. Lite panikshopping blev det på tisdag men allt löste sig. Fick fina presenter, bland annat en väldigt vacker kalender från Elin. 
 
Julafton spenderades med två snabba besök hos mina morbröder, sen var vi bara själva hemma. Riktigt mysigt faktiskt! Efter klappöppningen fick jag nåt ryck och började städa mitt rum... Vet verkligen inte varför, men hade typ ingen plats att lägga några presenter på så då slängde jag lite skit och sen insåg jag att hyllorna var lite dammiga så då åkte trasan fram. Konstigaste jag gjort på julafton hittills. Juldagen har spenderats först med älskade pållen Wilma, sen har jag bara varit hemma och gjort minsta möjliga. Kollat Star Wars och spelat lite PS3 är det enda jag gjort, så jag är nöjd med dagen. 
 
Vår fina lila, gröna och silvriga julgran! 
 
 
Annandagen bjuder på mer mys och på kvällen är det middag med storgänget hemma hos Elin. Ska bli riktigt kul! 
 
Ha ett fortsatt bra lov ni som har det, och for fucks sake ta det lugnt och slappna av! Skolan tar vi sen i januari.
 
PUSS OCH KRAM,
yours truly ~ Hanna

superåsnan

Igår var jag och Wilma i ridhuset och trimmade lite. Började med lite öppnor längs med långsidorna vilket fick bogarna lite mer på plats. Hon var pigg och glad, jobbade på ordentligt och jag bestämde mig för att inte utmana henne för mycket. Istället gjorde vi mycket bekanta saker, så hon verkligen fick känna sig duktig. Tror hon behöver det med jämna mellanrum.

Det är ganska häftigt egentligen hur den här hästen, som gav 0 fucks om vad människorna runt henne gjorde, nu är så känslig för hur man själv är. Om jag är sur då kommer hon garanterat bli sur, om hon är lite osäker och jag berömmer henne mycket och gullar lite med henne så blir det en jätteskillnad i hennes humör och beteende. Igår konstaterade en i stallet att hon följer mig med blicken hela tiden, har stenkoll på var jag är. Hon har verkligen gått från fullkomligt asocial till så otroligt interaktiv!

Gammal bild från vår första vinter tillsammans, för två år sedan. Då var det sällan hon såg sådär gullig ut haha!
 

sakta men säkert

 
Har haft mycket annat att göra och därför inte hunnit gå igenom studiobilderna, men nu har jag sakta men säkert kommit igång. Efter att ha kikat lite på resultatet har jag dock insett en sak; satan vad dålig jag är på studiofotografering. Jag har ingen riktig koll på vad jag ska använda mig av för att få det resultat jag vill och efteråt blir jag aldrig riktigt nöjd. Bilderna blir brusiga på ett sätt som de inte blir när jag använder mig av naturligt ljus, trots samma ISO! Får bara hoppas på att övning verkligen ger färdighet, för just nu ser det lite mörkt ut...

 

lek i studion

 
Förra veckan hängde jag i studion med Hanna och lekte runt lite med olika sorters ljus. Vi hade en ungefärlig idé om bildernas tema men jag tycker att ljussättningen är så himla svår att få till, speciellt med tanke på att jag nästan alltid använder mig av naturligt ljus (aka. det bästa ljuset liksom). Fick ändå till lite bra bilder, ska sätta mig och titta igenom dem när jag har tid. Har haft ett reportage för skolan att göra klart också, samt lite andra skolgrejer. 
 
Det kan omöjligt bara vara jag som är dötrött på skolan just nu? När man äntligen ser ljuset i slutet av tunneln, då blir man trött på att vara i den där jävla tunneln. Hade det varit ett alternativ hade jag nästan velat byta skola nu i trean och göra sista året någon annanstans, om inte annat så för miljöombytets skull. Just nu är fotolektionerna de enda som jag känner ger någonting, allt annat har blivit så tråkigt och meningslöst. På min förra skola var nästan alla elever väldigt satsiga och betygshetsen var helt galen, till och med lärarna försökte få oss att lugna ner oss. På min nuvarande skola är det tvärtom och även om det var skönt i början så börjar det kännas trist nu. I skolan är de flesta människor ganska annorlunda mot mig och även om det självklart är givande ("Great minds think alike, and fools seldom differ") så blir det tröttsamt till slut.