Ny karriär för mig och åsnan ↓


Igår var USEK-styrelsen från Siggesta på Sweden Horse Show tillsammans och alltid när man ser så fantastiska hästar och uppvisningar får man ju lite inspiration. Den här gången var franska Garde Républicaine där och visade upp sina hästar och efter att ha funderat lite på deras shownummer har jag kommit fram till mitt och Wilmas framtida yrke; vi ska gå med i spanska ridande polisen.

"Spanien är det enda land i världen som enbart använder sig av en enda hästras, den inhemska Andalusiern. Dessa andalusier tränas så att de ryggar (backar) samtidigt som de sparkar bakut för att effektivt skingra folkmassor och bråk." - Wikipedia

Liksom Andalusierproblemet borde gå att ta sig runt och faktum kvarstår oavsett vad att Wilma är en naturbegåvning på att backa och sparka samtidigt, så visst borde vi klara av det där? Spanien är dessutom ett ganska varmt och trevligt land, det här tror jag blir bra. 

Det enda jag verkligen letade aktivt efter på mässan var ett pullarträns i storlek X-full och jag lyckades faktiskt hitta ett, men tror ni inte att mitt kort då inte fungerar med deras kortläsare? Aja, fick adressen till deras hemsida så förhoppningsvis löser det sig. Tröstshoppade sedan två schabrak och ett par benskydd, för någonting måste man ju få med sig hem, det var vi nog alla överens om. 
 

Födelsedagsfika 10.26.2014

 
Såklart måste man ha fika när man fyllt år! De närmsta i släkten + Elin kom över och jag hade bakat två tårtor och tre sorters kakor. Prinsesstårta, kladdkaka med mosade hallon, korintkakor, chocolate chip cookies och havreflarn doppade i choklad. 
 
 
 
Efter släkten gått kom Elvira, Märta, Madde och Simon över för att äta upp alla rester. Blev bara några få kakor kvar efter dom hade gått haha. 

Födelsedag 15.10.2014

lite för tidigt för blixt
 
 
Födelsedagen började på bästa sätt med sovmorgon till typ halv två, vilket resulterade i att dessa tre människor kom över på brunch! Jättemysigt hade vi det och sen vandrade vi gemensamt till bussen och skolan.
 
 
 
gillar alla tre väldigt mycket
 
 
 
 
 

Herregud

Om två månader är jag inte i Sverige längre. Det är helt sjukt, fattar det knappt själv. Åker i januari till England för att plugga där i 3 månader med min klass! Idag fick vi reda på vilka vi ska bo med, och självfallet ska jag bo med Märta. Jag är fortfarande lite hög av lycka, detta ska bli så himla roligt!!
 
så söt
 
 
 

Förlåt för att jag inte vill dö

Novembers mörker rullar in nu. Det är mörk när jag vaknar och när jag går till skolan är solen knappt uppe. Om jag slutar runt fyra är det mörk när jag går hem. Det är mörkt nästan hela tiden efter att jag kommit hem från skolan. Idag är då ett undantag, men har dans ikväll vid åtta vilket betyder att jag måste gå hemifrån halv sju. Gå till Telegramvägen själv, i detta förbannade mörker. Lite läskigt är det med alla rån- och våldtäksförsök som varit där under det närmsta året men vad gör man inte för dansen? När jag går till bussen har jag gråa mjukisbyxor och en svart jacka. Och reflexer. Vet inte hur många personer jag och mamma blivit arga på när vi suttit i bilen på kvällen när de gått i väggrenen i helt svarta kläder. Ska det vara så svårt att sätta på sig en liten gul eller vit grej som underlättar extremt mycket för bilister och mopedister och motorcyklister? Jag tror dock att det är så att man, speciellt ungdomar, inte har på sig det för att de ska vara "coola" bland sina kompisar. Och jag förstår dom. Jag har själv fått kommentarer som "Nämen har mamma tvingat på dig reflexer?" och "men Hanna är du seriös?". NEJ JAG TOG PÅ MIG DEM SJÄLV OCH JA DET ÄR JAG. Herregud, förlåt att jag inte riktigt känner för att bli påkörd när jag är 17 år gammal. Kommer nog inte vilja bli det även när jag blir äldre heller.
 
De dagar när jag glömt att ta på mig reflex när det har hunnit bli mörkt när jag går hem kan jag känna mig lite osäker, speciellt om jag ska gå vid en väg eller liknande. Jag kommer ihåg en labb som jag gjorde i åttan där vi skulle undersöka just reflexer. Om man inte hade några reflexer på sig alls syntes man när avståndet mellan lampan och människan utan reflexer var 43,5 meter. Det är ingenting om du sitter och kör en bil i 50 km/h. Om man hade en vit reflex på sig syntes man vid 86,5 m mellanrum, och om man hade fem reflexer såg man människan 120 m bort. Nu kanske inte alla känner för att gå runt med fem reflexer, men bara en vit reflex gör stor skillnad (sträckan blev dubbelt så lång än om man inte hade någon reflex alls liksom...) 
 
Så snälla, använd reflexer nu när det börjar bli mörkt. 
här får ni en bild på en katt