so far so good so don't turn back

Helgen har spenderats ute på Värmdö, både i stallet och på landet. Red dressyrlektion på lördagen och försökte få upp henne i en högre form vilket resulterade i lite bråk mellan oss. Nu har hon musklat på sig ordentligt och jag tror att om vi skulle ha kvar henne så skulle vi nog kunna sätta den där formen, det gäller bara att jag lär mig att hålla korta tyglar och att nöta. Tyvärr åker hon ju hem på torsdag, så idag blir det sista ridpasset på henne här i Stockholm! Tänkte hoppa på utebanan och avsluta med en uteritt, ta det där som vi tycker är roligast liksom när det ändå är sista passet. 

Efter att ha varit i stallet åkte jag vidare ut till landet och sov där. Sydde ihop ett hästtäcke som ska tvättas samt sprang 2,8 km på eftermiddagen. Det har varit så varmt så det går inte att träna på förmiddagarna, då svimmar man av vätskebrist till slut. För någon som inte har konditionstränat på åtminstone sex månader tycker jag ändå att det gick helt okej. Jag har ju äntligen blivit av med min förkylning och i och med att vi blir av med hästen snart kommmer jag ha en hel del tid över så nu är planen att återuppta träningen igen, främst löpning för att träna kondition men även styrketräning på gymmet. Nu när det är så fint väder känns det dock riktigt tråkigt att sitta inne på ett svettigt gym och träna, det är grymt mycket trevligare att komma ut i skogen! Haha, dock så äter jag ju så himla mycket onyttigt (bara se föregående inlägg liksom) så några superresultat är kanske inte att räkna med ;)

När det sammanlagt 4 timmar långa matteprovet går åt skogen

Mattenationella. Fyra timmar. Gick fruktansvärt. Att dricka vodka en torsdag känns inte helt rätt men glass fungerar ganska bra det med. 

i've been staring at the hotel ceiling


De där blåa blommorna som jag aldrig lär mig namnet på är framme och man kan leka med dem precis som man alltid har gjort varje vår och sommar så jag tycker att det officiellt är sommar nu. Har dock tyckt det ett tag utan att Sverige riktigt hållt med mig, men nu kanske jag äntligen vinner?

för er som inte hänger med på instagram

kör american apparel stilen med blixten rakt fram (fast med kläderna på)

Var i forum idag för att handla kläder. Har endast ett par byxor som jag verkligen tycker om, plus ett par som fungerar men som min lillasyster tar hela tiden så det stod på listan, samt en svart kjol (hur basic som helst men det var dags nu) och en ny bh. Jag har ofta lite genomskinliga eller urringade linnen på mig och då är det ju ganska trevligt om man har en snygg bh under, eller hur? Lyckades hitta allting snabbt eftersom att jag hade ganska klart för mig var jag skulle gå; byxorna på Carlings och allt annat på H&M. Nu måste jag försöka hålla i pengarna tills att vi åker till USA, planerar att shoppa där istället!

i don't know about you but i got a pretty nice view from where i'm standing

Sitter för stunden i Sollentuna som barnvakt åt kusinerna över helgen. Än så länge har alla överlevt. Istället för att skriva på min uppsats kikar jag igenom de bilder jag har på datorn och fick en plötsligt flashback från när tyskarna var här och vi skulle till Söder för att... ingen förstod riktigt syftet. Nelly guidade oss till Sofia kyrka där vi lägligt nog kom precis i tid till en begravning. Kan ni tänka er 10 svenska ungdomar och 9 tyska ungdomar (vi råkade tappa en) som stod där och sakta insåg varför människorna runt omkring oss grät? Då kände vi att det kanske var dags att gå.

En dag utan begravningar är det dock en riktigt fin kyrka och Vitabergsparken som ligger nedanför är ganska så underbar. Om ni någonsin besöker Stockholm och det är bra väder rekommenderas en picknick, stanna gärna till kvällen då det blir utekrök med stadens alla ungdomar. Även polisen brukar vara med, det hela är förvånansvärt trevligt. 

Nu börjar det likna något igen

 
 
Solen har återvänt även till Stockholm och med lite tur kommer den stanna kvar den här gången! Eftersom att vi idag har årets första utomhuslektion på idrotten känns det som ganska bra tajming. Solen skiner, katten sover på sin stubbe och hästen får gå utan täcke; det kan inte bli bättre nu. Om några veckor är mitt första år på gymnasiet dessutom avklarat och jag är lite nervös över betygen. I högstadiet fick man dem liksom lite successivt och det gick att gissa sig fram till vad man skulle få i slutbetyg baserat på de tidigare betygen. I gymnasiet får man ett betyg och det är det bara att nöja sig med. Vissa lärare säger lite i förväg sådär vad de tror att man landar på medan man inte får en enda ledtråd av andra. Ni kanske kan se varför jag är nervös? 
 

I shoulda, I woulda, I coulda but I didn’t

Hur man skriver klart en uppsats, steg ett: Ställ upp allt du behöver. Steg två: ta en bild på det.

Torsdagar är bra dagar; vi har en lång lektion, ett klassråd/mentorstid och slutar sedan vid lunch. Kan inte bli bättre. Jag fick nästan ingenting gjort under lektionen dock, det tog bara stopp i huvudet. Skriver en uppsats om mänskliga rättigheter vilket blir allt tråkigare och tråkigare. Fick reda på att vi har idrottsdag om två veckor och att den ska vara på min gamla skola, vilket är på gott (jag slipper åka buss i en halvtimme på morgonen) och ont (Vilma kanske kommer upp och mobbar mig). Nu ska jag försöka tvinga mig själv till att skriva lite på den där uppsatsen, men med lite tur kommer det ett inlägg till senare ikväll!

vi behöver inte låtsas som att det regnar

Vad kan man göra när välden har gått och blivit fruktansvärt grå? Igår var solen framme en stund men idag regnade det igen och nu börjar jag känna mig lite trött på det här vädret. Allting blir så fruktansvärt tråkigt. Eftersom att jag vill att vi alla ska få ut så mycket som möjligt av våra liv har jag funderat lite över detta och kommit fram till några förslag på vad man kan göra för att lysa upp denna trista tillvaro. 
 
1) Krocka vid Skurubron så att inte en jävel kan komma hem
2) Uppmuntra sina klena idrottselever till att ta lite anabola (1G har förstått hinten, vår lärare tycker vi är för svaga)
3) Baka vetebullar
4) Försöka backa en buss på motorvägen
5) Skriva ekonomiprov, förslagsvis i vad som mycket möjligt kan ha varit en död lärares f.d. lärarrum (min personliga favorit)

För de som är ute efter lite mindre utmaningar här i livet kan man även passa på att försöka ta lite roliga bilder på allt vatten, försöka skapa lite spöklika dramatik eller något annat som låter bra och estetiskt.

Vänta lite, har vi en blogg???

Okej wow, känner på mig att Linnéa kommer skälla på mig om vi träffas i stallet imorgon för att jag och Hanna bloggar så dåligt. Ber om ursäkt för det, jag vet att våra liv är så fantastiskt spännande att ni alla mår fysiskt dåligt när ni inte får läsa om det! Nej men, skämt åsido... Hur är läget? Lever ni fortfarande? Själv har man överlevt inget mindre än fyra nationella prov, ett ekonomiprov och ett halvt styrketest som jag ska göra färdigt själv på söndag. Kan ni gissa vem som börjar bli deprimerad på grund utav detta? Annars händer det som vanligt inte alltför mycket just nu. Hästen har slitit ut sina skor igen så hon behöver skos, vi har kommit fram till att vi nog kommer sakna henne en del när hon åker hem om ca en månad, och jag har insett att jag kommer missa Thomas Stenströms konsert på Gröna Lund i sommar. Kan dock inte riktigt klaga över det eftersom att jag kommer vara i USA just då, men det hade ju varit ganska så trevligt att få både och. I-landsproblem?

Efter att ha kikat runt på lite olika bloggar hittade jag en trevlig tutorial på olika fotoredigeringar och ovan ser ni resultatet på en utav dessa. Hittade den på denna blogg, som bara sådär råkar vara en utav mina favoriter just för att hon lyckas få till så dramatiska bilder. Gjorde lite egna justeringarna i kurvorna dock, tyckte att det blev bäst så.