en dag full av upptäckter

 
dagens instagram, finns att hitta på @worldofelin. (ibland lyckas man, ibland gör man det inte)

Spenderade min lediga måndag med att göra bra mycket annat än att plugga, vilket jag har hört att den egentligen var till för. Påbörjade dagen i forum med shopping innan jag åkte ut till hästen. Benet är fortfarande lite svullet men jag kan garantera att hon inte har ont för jävlar vilken fart hon fick när jag släppte henne i ridhuset! Roligt att se, men hon får ändå skrittas veckan ut för säkerhets skull. Just nu går hon i en hage som egentligen är lite för liten och hon kan därför inte sträcka ut sig så som jag skulle vilja att hon kan göra. Passar därför på varje gång ridhuset är ledigt och släpper henne där, låter henne springa av sig lite. 

Vår promenad idag resulterade i upptäckten att jag har stavat Oskar fel i hela mitt liv; enligt en vägskylt djupt inne bland Lagnös skogar stavas det Osquar och jag tänker nu leva efter den vetskapen. Upptäckte även ytterligare en utav raggarnas bilar gömd på parkeringen (på något sätt hör raggarna till gården som hästen bor på men det verkar som om ingen riktigt är villig att prata om dem).
Till upptäcktslistan kan jag alltså lägga till
1) det stavas Osquar
2) en Pontiac från '69 vore inte helt fel, gärna den som står där färdig och fin 
3) i Uruguay får man inte ha shorts i skolan (en upptäckt som upptäckt #1 ledde till)
4) kassörskan på Gina Tricot tyckte inte om att småprata, jag ska inte försöka det igen med henne. 

Känns ändå som att det här har varit en produktiv dag, jag har till och med förberett pluggat lite!

klumpig häst och trött ryttare

Red ut igår med Wilma och hamnade lite vilse. Tänkte att 'den där stigen ser bra ut, den tar vi' men insåg snabbt att så inte var fallet. Den var fylld med rötter och stenar, det var till och med stora hål som vi nästan gick ner i, så jag var ganska lättad när vi lyckades ta oss bort från den. Wilma kämpade dock på bra, men hade idag ett svullet bakben. Vi skrittade därför bara en sväng och jag får se imorgon hur det ser ut. Hon verkade inte i alla fall inte ha ont, det är alltid något. Om det hände igår eller idag i hagen vet jag inte, med tanke på hur klumpig hon är skulle det lika gärna kunnat ha hänt i boxen liksom. Men men, sånt är livet. Än så länge verkar hon trivas bra i nya stallet, har faktiskt blivit riktigt kelig av sig! Haha, de första dagarna trodde vi nästan att vi hade tagit fel häst; såhär mysig har hon aldrig varit! 

sex timmars bilresa senare har hon återvänt


Yes, Wilma har återvänt till Stockholm efter mycket om och men! Vi hämtade henne idag och trots att hon bara åker transport ungefär två gånger om året skötte hon sig riktigt snyggt. I år kommer har vi bestämt att flytta henne till Stall Kovik istället och så fort vi ställde in henne i boxen kom hennes nya granne fram och hälsade. För er som inte är insatta i ämnet är Wilma (numera känd som Wilma II i stallet) inte alltför förtjust i andra hästar men snacka om kärlek vid första ögonkastet! Haha, ni anar inte hur förvånade vi blev! 

Imorgon är planen att åka ut och börja boa in oss i stallet samt känna igenom henne ordentligt. Det är alltid rörigt och förvirrande när man kommer till ett nytt stall och igår råkade jag sno någons annans torv, men än så länge har alla vi pratat med varit väldigt hjälpsamma så det ska nog gå bra. Denne någon snodde dessutom tillbaka lite torv från oss, så det ser ut att ha löst sig...

Central Park var aningen stort

 
 
Det var några dagar sen jag skrev senast här på bloggen, men det behöver vi inte låtsas om. Onsdagar är den dag vi går längst i skolan och som en bieffekt utav detta är det även den dag då vi alla är tröttast. Men jag har trots det lyckats göra klart nästan allt som ska vara färdigt nu och kan därför sitta hemma och äta glass istället för att vara produktiv. 

När vi skulle besöka Central Park i New York var vi i alla fall smarta nog att planera in att ta tunnelbanan hem istället för att gå två timmar till, men vi hade inte riktigt räknat med hur enorm parken skulle vara och hur svårt det skulle vara att hitta där. Efter några timmar var vi 1) vilse, 2) hungriga, 3) aningen våldsammare mot varandra än vad vi hade varit när vi lämnat hotellet på morgonen. Dagen hade dock börjats med ett slag i ansiktet och näsblod, så den tredje punkten är en svag en. I en del utav parken fanns det flera baseballplaner där olika människor spelade och vi stod där en stund och tittade. Ett flertal bänkar i parken hade små skyltar med olika texter, allt från... låt oss kalla det förlovningspresenter (kanske inte mitt förstahandsval, men å andra sidan var det ju inte jag som friade) till Victors bänk. Victor var väldigt nöjd över att ha hittat sin bänk.Överallt gick det att hitta häst- eller cykeldragna vagnar som erbjöd turisterna rundturer. Jag och syster min hade en lång diskussion om hovvård (något som hästägarna i New York uppenbarligen inte haft), vi såg på människorna som rodde i en utav sjöarna och hittade både sköldpaddor och använda kondomer. På ett ställe kunde man hyra små radiostyrda segelbåtar men vid det laget var familjen Ekström inte riktigt i skick för att stanna upp utan vår högsta prioritering var att hitta ut. 

 

hjärnan full av snor och tårfyllda ögon

min vardag sen igår. Snorar, ögonen tåras istället för att jag nyser/när jag nyser och huvudvärk. Men jag har ingen feber så det blir att vandra till skolan imorrn ändå. Har haft familjen Irving här från fredag till idag vilket har varit väldigt mysigt. Dissade dom dock i fredags för att kolla när Simons hockeylag hade match. Kollade med Elvira, Simon och en av killarna från Simons lag. Alla tre har varit/var sjuka så det kanske var en bidragande faktor till mitt nuvarande tillstånd. 
ölandscykel
Idag åkte min familj och jag för att hämta papaps lilla projekt, vilket är en Bubbla från -66. Den är så fiiiiin men rostig och lite trasig här och där. Åt sen middag hos farmor och farfar och just nu sitter jag och försöker plugga spanska & matte (herregud va många 'och' det blev där)
 
ölandsgräs
 
NU GER JAG UPP PÅ PLUGGANDET, ska lägga mig i sängen och läsa <3333333333

Monacooooooooooooooo

varför inte ha en gigantisk glitterdödskalle som dekoration 
 
säger dock inte nej till feta kristallkronor i fancy köpcenter
 

jag hörde sånger i mitt huvud men dom kom aldrig ut

jag kan inte skilja på - melissa horn
Hade med mig såpbubblor till Öland för att, tja bara för att det är roligt och barndomsminnen. Försökte fota när Lisa blåste bubblor, men det gick sådär. Detta är nog den bästa bilden jag fick.
 
 
Ska försöka plugga kemi, har prov på fredag... Har precis påbörjat tredje veckan i skolan och har redan två labbrapporter att skriva, en glosläxa, en spanskatext, kemiprov på fredag och matteprov nästa tisdag. Urgh.

in New York, concrete jungle where dreams are made, oh

Nu har det gått mer än en vecka sedan födelsedagsfesten och ungefär fyra dagar sedan det senaste blogginlägget. Jag har hunnit övningsköra för fjärde gången (säger fjärde eftersom att jag inte tycker att den där gången min bror manipulerade mig till att försöka backa ut vår manuella minibil på egen hand inte riktigt räknas, kan inte helt ärlig säga att jag faktiskt körde bilen), vilket gick bättre än den tredje gången då vi höll på att hamna i ett dike. Denna gång var vi istället aningen för nära grannens lastbil, något min fantastiske körskolelärare (a.k.a. min mor) inte upplyste mig om förrän vi stod precis bredvid den. Är det möjligt att flytta en bil i sidled? Nej? Då kanske det kan vara en bra idé att säga till innan vi har kommit till den punkten. 

~

 
Den absolut häftigaste stadenvi besökte i USA var, enligt mig, New York. Det var även vårt första stopp och vi stannade där i tre nätter. Bodde på ett litet hotell intryckt i Koreatown, precis bakom Empire State Building. Just den byggnaden var kanske inte vad som imponerade mest på mig, om jag ska vara helt ärlig, men i övrigt hade staden fantastiskt häftiga byggnader. Bara gatusystemet, som var både mer logiskt och enklare att förstå än skolans betygskriterier, satte spår. Fick mig att fråga varför vi inte har numrerat Stockholms gator. Kom sedan på att vi har lite vatten och lite berg ivägen och genast blev allt lite knepigare. Vi var inne i Little Italy och åt lunch på en jättevacker restaurang, träffade på en trevlig halvsvensk servitör som vi olyckligtvis glömde att ta med oss hem, och strosade in i den ena parken efter den andra där vi bekantade oss med allt från ekorrar till gamla tanter. 

Människorna i New York var med lätthet både de mest sociala och de mest spännande. Jag hade på mig en t-shirt med texten "MISSING" och en bild på en tecknad mops, som för övrigt är inhandlad på Gina Tricot och inte har någon som helst koppling till mig egentligen. Två gånger blev jag stannad utav människor som undrade om hunden verkligen var försvunnen och huruvida vi hade hittat den igen. I den första parken vi besökte stod en barbröstad man och spelade saxofon, vilket är, kom igen, typ det häftigaste instrumentet någonsin. Hade jag varit musikalisk nog hade jag gett det ett försök, men jag vet mina gränser. Mitt bästa tips till den som ska besöka New York är att packa bra skor att gå i, och att lära sig tunnelbanesystemet någorlunda för helt plötsligt har man gått i tre timmar åt ett håll och inte fan orkar man gå tillbaka!
 

bilden som användes till bloggens bakgrund, just FYI