Tina fyrtiotio år

I lördags var det, efter mycket om och men, födelsedagsfirande för min mamma. Endast den närmsta släkten var inbjudna eftersom att födelsedagsbarnet hade lite ångest inför det hela. Efteråt tvingades hon dock erkänna att det faktiskt hade varit väldigt roligt! Vi var ute på landet och hade den stora middagen (närmsta släkten är liksom ungefär 30 pers) nere på vår nybyggda kaj. Vad som kan vara intressant att veta om vår släkt är att 1) den aldrig någonsin tar slut, det finns alltid någon till gömd i Smålands skogar, 2) vi adopterar in nya människor i den med jämna mellanrum, och 3) vi tycker alla att vi har fantastisk humor trots att våra träffar mest liknar en tävling i vem som kan dra det dåligaste skämtet; låt det inte skrämma bort er. Den är bred nog att rymma två långbord bredvid varandra samt ett partytält, vilket är ganska imponerande med tanke på att den förra kajen var ungefär bara en meter bred. Det var inte riktigt tanken att den nya skulle bli så stor, det bara blev så. Först behövde vi bredda den åt in mot land för att få fäste i marken, sedan behövde vi bredda den ut mot vattnet för att det skulle täcka allting och när allt var färdigt insåg vi att hoppsan, det där blev ju lite större än planerat. Men praktisk är den i alla fall, och bra mycket bättre än den gamla som inte gick att gå på mot slutet...

Eftersom att även pappa hade fyllt år, endast två dagar tidigare, firades även han lite. Från oss barn hade han fått en Hawaiiskjorta från Venice Beach som han hade lovat att ha på sig, men det blev lite för kallt för det. Istället fick han låna riktiga kockkläder och det fick honom att se ungefär 10 gånger roligare ut än vad han hade gjort i skjortan, så jag antar att det var okej ändå. I övrigt var det den klassiska vuxenpresenten alkohol som gällde. Nu råkar mamma vara allergisk mot ungefär allt så för henne blev det istället blommor, äggtimers (fråga inte), fotobok och en övernattning på spaet Yasuragi. Hon fick även smycken, en personlig solstol och lite annat roligt från släkten. 
 
lillkusin Ella var med och hjälpte faster öppna presenter 



Alla bilder är fotade med en Canon Eos 600D, objektiv Canon EF 24-105 1:4 L

jag vill ha ett stridsflygplan



Det finns en viktig sak jag har lärt mig under veckans fysiklektioner och det är att det finns ett stridsflygplan som kan flyga från Stockholm till Göteborg på 12 minuter. Förstår ni vad man kan göra med ett plan så snabbt?? Kan flyga till Spanien och tillbaka tre gånger och vara hemma till middagen liksom, hur fantastiskt vore inte det? Mina klasskamrater har uttryckt viss skepsis över att just jag ska ha ett eget plan, men de kommer förstå när jag väl har det. Annars har skolan inte varit alltför intressant. Vi har börjat läsa programmering, en kurs som har ett lite annorlunda upplägg men som är väldigt roligt. Igår lyckades jag bygga en enkel miniräknare, kände mig som värsta geniet. 

Min käre mor fyllde år i lördags och min present till henne var en fotobok med bilder från USA-resan som är på väg hem till oss nu. Därför har jag nu gått igenom alla 500 bilder, vilket var både roligt och lite utmattande. När jag var där köpte jag ett nytt minneskort med plats för ca 1700 bilder i både RAW- och JPG-format, vilket kändes riktigt skönt. Bilder och text om USA kommer sakta men säkert komma upp, men det är alldeles för mycket för att få plats i ett inlägg. Min favoritbild fotade jag med min tillfälliga iphone 3, men eftersom att jag nu har uppgraderat mig lite till en 5a har jag inte tillgång till den. Lite klumpigt, haha 😉

Videoblogg eller inte?

Andra veckan av skolan påbörjad, känns helt okej. Nästa vecka har vi kemiprov, yey. Men det kommer gå bra!! Inställningen som räknas, right?
 
Gått i skolan från halv nio till fyra idag, otroligt segt MEN det betyder att jag kommer sluta klockan 11 på fredag AKA man kan dra tidigt till grönan för Melissa Horn <33333
Ska dit med denna mupp
 
Tänkte fråga er 5 stabila läsare, skulle ni vilja se en videoblogg? Vet inte riktigt om vad, bara om allmänt slumpmässiga saker. Tänk på det! 

this ain't love it's clear to see

Stay with me - Sam Smith
tågstationen i Monaco
 
 

hey hey hey

@ venice beach 
 
Jag har återvänt från USA (för ganska precis en vecka sedan) och äntligen kommit tillbaka i den svenska dygnsrytmen. Fotade ungefär 400-500 bilder, vilket visserligen är lite klent med tanke på att vi var där i tre veckor men jag är nog ganska nöjd ändå. Bilder därifrån kommer att komma upp samt lite historier om vad vi gjorde. Funderar även på att ge bloggen en ny design, kanske ändra bakgrund och lite sådant roligt...

believe me I love you but not in that way


Italien faves I

Detta med att skriva om vad jag gjort i Italien kändes lite meningslöst då jag inte riktigt kommer ihåg vad vi gjorde... Låg på stranden, åkte till olika städer, åt mat, hälsade på Lollo i Frankrike ja det var typ det. Så, ni får helt enkelt bara några bilder lite här och var!
 
 
 
 

Italien dag I

Vi kom fram till vårt hus i Italien vid klockan tre. En liten lägenhet som låg cirka 100 m.ö.h. Två våningar med två badrum, två sovrum, ett kök, ett allrum och en balkong. Men låt inte detta lura er att tro att den var jättestor och flott för det var den inte. I badrummet på nedervåningen fanns duschen, och det var den konstigaste dusch jag duschat i. Kallades tydligen sittbadkar det man stod i, den ena delen var högre än den andra. Liten var den och läskig att duscha i. I badrummet på övervåningen satt inte toalettstolen fast ordentligt så när man skulle vrida sig för att ta toapapper så vinglade hela toaletten till litegrann. Ska också tilläggas att taket var snett precis där toan satt så man fick sitta med huvudet på sned eller helt enkelt sitta snett. 
 
Efter en halvtimme i huset hade jag sönder min telefon. Tappade den i stengolvet i mitt lilla sovrum och skärmen blev helt svart. Har dock varit väldigt skönt att vara utan telefon i två veckor, fast dagen efter vi kom hem från Italien åkte jag och pappa och köpte en ny telefon haha. 
 
lite plock på balkongen
 
Det var mammas födelsedag samma dag, så på kvällen åt vi på en mysig restaurang vid havet. Jag åt olika friterade fiskar, däribland även bläckfisk. Herregud va god bläckfisken var. Här i Sverige kan bläckfiskringar vara ett två centimeter tjockt lager frityrsmet med en två millimeter tunn bläckfiskring i, men inte här. Mmmmm, tunn frityrsmet och något större bläckfisk än i Sverige. Det var så gott! 
 
 
några av katterna som "bodde" vid vår lägenhet
 
pappa är knäpp

nu är jag helt och hållet hemma

efter regn kommer solsken
Har kommit hem från Öland, kommit hem från Madde och kommer nu vara hemma resten av sommarlovet. Löl bara fyra dagar kvar av det (gråter inombords)
 
Kom precis tillbaka efter att ha övningskört med min käre far som tyckte det var en jättebra idé att låta mig sitta helt själv i bilen vid ett tillfälle och köra. Kommentaren: "ämen jag trodde att du skulle bli mindre nervös om du fick sitta själv" NEJ PAPPA DET BLEV JAG INTE. Ska nu sätta mig och plocka fram dem finaste bilderna från Italien så att ni får se, PUSS

Honey I'm home!

Hej!! Kom hem idag efter två härliga veckor i Italien. Bilder kommer komma upp, aj prömiz. Imorgon blir det jobb, måndag blir det stan med mamma och på tisdag bär det av till Öland. Jag åker själv (utan mina päron) med gamla familjekompisar. Ska bli jättekul, jag gillar verkligen Öland och familjen jag ska åka med. Dom är underbara
 
jättemysig gata i staden Cervo