westernuppvisning

 

hundars komplexitet och mindre dimma än förväntat

 
Av en slump råknade jag vakna vid fyra på morgonen förra helgen, vilket resulterade i några bilder på dimman över sundet samt en väckt hund som i sin tur väckte andra genom att skälla för att han blivit väckt. Hundar är invecklade varelser... 

Dressyrponny deluxe

Elvira Olsén på fjordhästen Gry, placerade sig tvåa i fjord-sm i dressyr, samt etta i juniorklassen. 

Nackdelen med att alltid så bakom kameran

 
Utnyttjade dagens långa sovmorgon med att försöka fota en ny profilbild till sociala medier, då min gamla är ett år gammal. Haha, jag byter bara bild ungefär en gång per år och nu var det dags. Tycker det är så svårt att stå framför kameran när jag är betydligt mer van vid att stå bakom, vad ska man göra liksom? Men nu är det i alla fall åtgärdat! Någon dag borde jag kanske ta med mig Hanna och fota ordentligt, men den dagen får ta och vänta...

Tekniken ibland asså....

Hej på er! 
Hade äntligen bilder att lägga upp här, men så klart ska min photoshop dampa. Den stänger ner sig när jag trycker på spara, så ja då blir det ju lite svårt att fixa bilder till er. Kan ju lägga upp dom oredigerade absolut, men tycker dom ser lite bättre ut när jag fixat superduperlite med dom. Denna söndag avnjöts på Tierp Arena i just Tierp i strålande sol. Var på dragracing med pappa, pappas bästis och hans son. Gud vad kul det var!! För er som inte är insatta i vad dragracing är så är det bara två bilar i samma klass som kör en rak sträcka på ca 400 meter, och dom kör sjukt fort. Det låter ju väldigt mycket också så jag hade på mig hörselkåpor nästan hela tiden. Det var både bilar och motorcyklar som tävlade, och sen fanns det som en liten utställning med gamla och nya muskelbilar. Blev helt kär i denna:
 
 
Ska se om det går att fixa photoshop på nåt sätt, annars får ni bara bilderna som dom är. Ain't so much I can do liksom. 

Haflingeruppvisning

 
Ryttaren Elin Lindqvists dressyruppvisning på haflingern Aner, ekipaget ska tävla i Haflinger-EM i Milano i september.

Hästens dag och vad som komma skall

 
Idag har jag varit på Hästens Dag, ett hästevent som utspelar sig ute på Siggesta med bland annat uppvisningar, seminarium och lite olika tävlingar. Lärde mig lite spännande om bett och såg några fina ekipaget. Både Hanna och jag blev kära i westernhästarna, och imorgon ska jag försöka få upp lite fler bilder ifrån ritterna, nedan följer lite smakprov. Nu är det dock sovdags, så god natt på... dig bloggen? Er läsare? Universum?
 
 

hur det kan ta en hel timme att gå ynka 3 kilometer

 
Ute på udden upptäcktes en dag en ny vandringsled, som enligt utsago skulle gå till Lillsved och tillbaka. Kanske skulle vi testa? Sagt och gjort, tillsammans med valpen begav vi oss ut i skogen. Funderade några gånger över om vi gått vilse innan vi hittade stigen som ledde genom skogen. Till Lillsved var inga större problem, men på vägen tillbaka stannades det för än det ena och än det andra. Framförallt blåbärsplockning stod högt i kurs och resulterade senare i en hemgjord blåbärspaj. 

Eftersom vi ville mäta sträckan hade jag Runkeeper igång och kunde när vi kom hem konstatera att det tagit oss en timme att gå tre kilometer! Inget hastighetsrekord alltså... Men vi var faktiskt tvungna att stanna så fort vi hittade ett bra blåbärsris, eller när vi gick igenom Försvarsmaktens gamla träningsområde och hittade allt möjligt spännande. Ute på Skägga finns nämligen både skjutbana och bunkrar utspridda (bunkrarna ser dock lagom hemtrevliga ut när man är ute själv på kvällen, liksom skulle man mörda någon skulle de vara bra ställen att gömma kroppen på), och nu hittade vi ett stort cementrör där de suttit och väntat förr. 
 
 

Vid Lillsved passade jag på att ta en bild på vad som nog är den största lekstugan jag någonsin sett ↑