nationella hit och nationella dit

 
Hade mitt första nationella idag, eller kursprov som det egentligen heter i moderna språk, i spanska. Gick väl helt okej, det finns inget att göra åt det nu! Skoldagen annars var väldigt konstig. Matten var framflyttad 40 minuter, men ingen visste det så alla kom sent (äkta naturare) Sen flyttades fysiklektionen fram efter matten, så jag slutade halv tre istället för halv fyra, win. 
 
Satte på mig shorts när jag kom hem och satte mig ute och pluggade biologi en sväng. ASNAJS. 
Imorrn är den nationella igen, engelska 5. Så till alla er som ska ha det, lycka till och kör hårt.
 
 
 
 

Kampen mot förkylningen

Ni vet när man är förkyld och måste snyta sig ca 100 gånger om dagen? Och nästan blir alldeles öm och irriterad? Kleenex är räddningen. Tillsammans bekämpar vi min förkylning. Min pappa hävdar att det är bra att jag snyter mig mycket för att jag liksom får ur mig allting men jag känner personligen att det hade varit ännu bättre om jag inte hade behövt snyta mig alls. Jag siktar på det målet.

Idag har det varit 20 grader i skuggan och jag har gått i shorts = det har varit en bra dag. Har suttit ute i solen och skrivit klart mitt svenska tal som jag ska hålla halv nio imorgon bitti, trots att vi egentligen har sovmorgon till 12.30. Jippie... Får känslan av att det kommer gå sådär men man kan ju inte göra mer än sitt bästa. Sedan åker jag nog hem igen och sover någon timme till, kommer aldrig orka med skoldagen annars!

Snäva svängar och svettiga hästar

Idag var det hopplektion med Wilma som stod på schemat och jag lyckades till och med släpa med mig Hanna ut. Kunde efteråt konstatera att det kanske inte ser så vackert ut när vår fläckiga lilla häst skuttar över hinderna... Snäva svängar och lydnad handlade det väl enkelt beskrivet om och jäklar vad vi fick kämpa! Svängde väldigt många gånger alldeles för tidigt och kom då in snett men Wilma är nästan töntigt snäll i många lägen och hoppar över ändå. Några gånger kom vi in så dumt att hon nog kände sig tvungen att säga ifrån men med tanke på att jag har varit sjuk i snart två veckor tyckte jag ändå att jag gjorde helt okej ifrån mig. Hon skötte sig supersnyggt medan min prestation nog var så god som den kunde vara en dag som denna.

Skolsituationen ser väl ut lite som vanligt. Jag måste fortfarande skriva ett tal till svenska nationella och det står helt still i huvudet på mig (alltså jag har arbete kvar som jag borde göra men inte har gjort ändå, vilket är precis som vanligt). Har diskuterat med mina vänner om att min gympalärare nog tycker om mig egentligen, han har bara inte insett det än. Planerade att sno hans bil igår och flytta den runt hörnan på idrottshallen och sedan lämna nyckeln där den hade stått tidigare men insåg att jag, hur mycket jag än intalar mig det, inte riktigt kan köra bilar och troligtvis bara skulle ha sönder den istället. Känns inte som att det skulle vara sådär jättebra för betyget, men det var ändå en rolig idé... Får nog ta och genomföra den när jag har övningskört lite. 

and the walls kept tumbling down

 
 
 
 
 
 
 

kungsan en gång till

Var idag på Naturhistoriska med klassen! Kollade utställningen om människans utveckling, sen kollade vi även på Cosmonova. Får alltid en svag spykänsla när jag är där och kollar på en film, vet inte varför..... Men i alle fall, efteråt drog vi och köpte mat och satte oss i Kungsan och åt. Supermysigt! Tyvärr börjar blomningen dö ut nu, det låg blomblad överallt.
 
 
 
 
 
 
 

"Your head is running wild again, my dear we still have everything"

Har varit sjuk hela påsklovet och är fortfarande sjuk, ligger hemma och hostar ut mina lungor för tillfället. Påsken var himla trevlig ändå, trots att jag hade tappat rösten. 

blommor och bin

Lovet har nu tagit slut och allvaret har börjat igen. Wiho. Har några hektiska veckor framför mig med SOprov nu på fredag, spanska och engelska nationella nästa vecka + ett stort biologiprov på det. Sen fortsätter det bara i samma takt och jag vet inte hur jag kommer kunna orka detta.
 

Måndagen tillbringades en sväng med Märta, och vi åkte in till Kungsan för att kolla på körsbärsblomningen (som alla andra stockholmare och turister också hade bestämt sig för att göra) Det var verkligen vackert.
 
but first... let me take a selfie
 
 
 

Världens snällaste häst?

Nja, kanske inte alltid men igår var Wilma riktigt snäll. Hade med mig två inte alltför hästvana vänner ut som fick hoppa upp och hon sköter sig så himla snyggt! Inga dumheter då inte. När jag sedan hoppar upp och känner igenom henne lite är det en helt annan häst än den som kom till oss i augusti förra året och det känns verkligen som att hon vill vara till lags. Efter åtta månader har hon byggt muskler och förbättrat konditionen men framförallt blivit så otroligt mycket lugnare och trevligare att vara med. Hon har liksom landat nu. Visst är hon fortfarande jobbig att spänna upp i stallgången för det är ju fruktansvärt tråligt att stå stilla och visst har hon dåliga dagar men vad som är en dålig dag nu var förut en bra dag. Hennes bästanivå har höjts och det är otroligt roligt att se! 

Igår smet jag hem från landet i förtid och spenderade kvällen med Hanna. Vi såg på Captain America (alltså herregud, den där Chris Evans...), åt den godaste och onyttigaste maten någonsin och spelade LEGO Harry Potter. Det har varit två lite jobbiga veckor så det var verkligen välbehövligt, men imorgon börjar skolan igen och det är man ju lagom taggad inför. Ska skriva klart ett tal som jag inte ens vet om jag kommer kunna hålla med tanken på att idag är första dagen som jag kan prata hyfsat bra, men det är alltid bra att ha materialet färdigt. Har dessutom äntligen kommit på vad jag ska prata om, så nu blir det bara att skriva!

allmänt tjockande

Påsklov.
Vad är bättre än att äta på lov? Svaret är inget.
För min del bestod påsklovets tisdag av att äta. Och ett tandläkarbesök 08.20 (askul) En tjej i min klass, Lollo, hade brunch hemma hos sig för alla tjejer i klassen och 12 av 16 pers kom! Det var jättemysigt verkligen, och vi hade jättekul. Vi lekte nån jäkla HA, HI, HO lek även kallad Samuraj tror jag och jag höll nästan på att kissa på mig av skratt. Kan inte ens förklara vad den går ut på för jag fattade inte själv. 
 
 
 
åh så gott
 

Efter detta rullade jag (bokstavligen) och Elvira iväg hem till henne och kollade på film och åt ännu mer. Tänker inte ens säga vad vi åt för asså fyfaaan vad tjock jag kände mig igår morse när jag vaknade hemma hos henne. Ännu tjockare kände jag mig när jag kom hem. Har också dragit på mig nån förkylning vilket resulterade i att jag somnade klockan sex igår och vaknade klockan tio.... Haha hade 11 snappisar från 3 pers som undrade om jag hade dött eller nåt. Nä du jag somnade och vaknade inte av nånting, päronen åkte till och med o handlade men jag sov bara. Seeen somnade jag mirakulöst om igen klockan 12 och vaknade pigg och typ frisk som en nötkärna imorse vid åtta. (varför säger man "frisk som en nötkärna"???? Nån som vet??)
 

äntligen

 
Äntligen är denna fotovägg uppe!! Blev inte så många bilder som jag hade tänkt mig från början, men den kommer nog fyllas på efter hand. #nöjdtjej

Påskäggsjakt med Siggestas härliga stalltjejer!

Idag har jag varit ute på Siggesta och lett en påskäggsjakt så nu har jag något att skryta om när jag skriver CV! Våra ledtrådar var kanske inte de bästa (jag skyller fortfarande på dig Vilma) men alla verkade ha roligt och jag tycker ändå att vi löste det hela rätt bra när vi tvingade E att skriva ihop en frågesport på två minuter. Jag blev ansvarig för alla inköpen och har därför handlat 20 påskägg (kassörskan kollade på mig som om jag var fullkomligt dum i huvudet), 5 kg godis (ny kassörska; hon såg inte speciellt förvånad ut över att just jag köpte så mycket godis...), 4 kakpaket och 1 paket skumbananer (ytterligare en kassör, han skämtade om att vi inte fick slänga nötter på den som var nötallergiker bara för att se vad som skulle hända. Vilma höll inte med). Sedan var det bara ut till Siggesta och gömma alltihop, vilket var lättare sagt än gjort. Hur smyger man in fyra färglada påskägg lite snyggt liksom? Nästa år får vi gömma bättre och köpa bättre godis, de önskade mer choklad och mindre lakrits, men för att vara första gången tycker jag att vi gjorde riktigt bra ifrån oss!

Imorgon blir det ut till hästen, trots att jag är så hes att jag knappt kan prata. Planen var först att lura ut Hanna men hon fick förhinder. Ska försöka åka dit tidigt så jag får ridhuset för mig själv och kan hoppa lite, annars blir det nog bara en slapp uteritt. När jag red i måndags gick det riktigt dåligt vilket kändes skit när hon gick så fint bara två dagar tidigare! Men jag måste helt enkelt lära mig att acceptera att det går bra vissa dagar och dåligt vissa dagar, man kan inte ligga på topp jämt...

Lång stalldag som inte är över än...

Jag fortsätter mina äventyr med det nya objektivet och kan konstatera att det fungerar riktigt bra i mörker. Katten satt och såg filosofisk ut uppe bland blommorna medan vi lagade middag och funderade troligtvis över varför vi vägrade dela med oss av fisken till honom. Han har kanske blivit lite bortskämd den senaste tiden...
 
Har varit i stallet i lite över fem timmar idag och slitit. På vägen ut stannade jag och mamma vid Granngården på jakt efter ett lagningsset till hästtäcken men det fanns tydligen inte kvar. När vi ändå var där passade vi på att köpa ett hackamore eftersom att det sidepull-tränset gick sönder och jag provred för första gången på det idag. Wilma gick suveränt på det och jag tror att det även fick mig att rida bättre eftersom att jag inte ville ha för mycket i tyglarna utan använde säte och skänklar mycket mer. Hackamore är ganska skarpt trots att det inte är något bett och därför försökte jag vara så försiktig som möjligt men samtidigt arbeta ordentligt. Efter träningen var hon helt genomsvettig och vi skrittade ut en sväng i det fantastiska vädret som äntligen har kommit tillbaka. På vägen hem från stallet var det dock någon jävel som gick förbi och luktade mat på bussen och där satt jag och hade inte ätit på sju timmar vilket kan ha resulterat i ett långt utdraget kvidande från min sida... 

Upptäckte idag att ytterligare en tjej i stallet går på min gamla skola och att det finns ett säkert sätt att säga huruvida en lärare på sagd skola är omtyckt eller inte; allt man behöver göra är att säga att man hade en viss lärare och sedan lyssna på om man får ett glatt "ja!" eller ett medlidande "aha". Kan hälsa till alla gamla 9Dare att vår yngre klassföreståndare var ett ja! och en närmast avundsjuk blick och att våran äldre inte var någonting alls för det är inga yngre elever som verkar veta riktigt vem hon är. 

Fototävling

Jag är med och tävlar om ett presentkort hos Nelly.com i en fototävling hos ainaphoto, i samarbete med Cuponation. Nu när jag har lite roliga vårbilder är det ju ändå värt ett försök!
 
Varför betyder då denna lilla gren vår för mig? Som stockholmare har man tre säkra tecken på att våren är på ingång: 1) Porscharna kommer fram, 2) Gruset sopas undan, och 3) Körsbärsträden i Kungsträdgården börjar blomma. Det har regnat i några dagar nu och jag lyckades ta bilden precis när solen tittade fram. Men trots det dåliga vädret känns det ändå i luften att allting börjar väckas till liv igen; stadens buskar och träd börjar vakna. Våren är här men har, liksom körsbärsblommorna, inte riktigt blommat ut än. Lite sol och lite värme är allt som behövs för att det ska komma igång ordentligt och när hela Kungsträdgården blommar då vet man säkert att det är vår. För mig uttrycker bilden hur nära det är, hur våren snart är här för Stockholm stad och hur denna väntan, hur frustrerande den än kan vara, samtidigt är vacker. Våren har precis börjat och snart blommar Kungsträdgården.

Inte den enda...

Trots att det är kanske en vecka kvar innan blommorna slår ut ordentligt var jag knappast ensam om att stå där och fota. Blandningen av stockholmare och asiatiska turister var ganska charmig att se på, alla var lika förtjusta i blommorna. För den som inte kommer från Stockholm kan jag berätta att just asiatiska turister är vår specialitet! De går runt överallt och fotar precis allting, gärna i stora grupper. Idag såg jag även vad jag tror var ett gäng tyskar, några som kan ha varit från Frankrike (det lät som franska men jag är osäker) och Icke-stockholmare, aka. svenskar som trycker på Stopp-knappen när de ska kliva av vid slussen.

We live in cities you'll never see on screen

Träden hade inte riktigt börjat blomma ordentligt när jag kom dit men några hade ändå slagit ut! Förra året missade jag det helt så i år ska jag försöka vara lite mer på hugget och fånga dem precis när de blommar som mest. Objektivet som nu är införskaffat är ett Canon EF 24-105mm f/4L IS USM som ska ersätta mitt Sigma 17-70. Är än så länge jättenöjd! Det är lite tungt och stort och känns lite ovant att använda men jag tror ändå att det kommer bli riktigt bra. Ska använda det ganska snart när jag ska fota en prisutdelning men det sved lite i plånboken att köpa så i övrigt kommer jag nog mesa lite och använda 50an istället när det går.

Nytt objektiv!

Fick mitt nya objektiv idag och är och provkör det i Kungsträdgården där körsbärsträden håller på att börja blomma. Ska bli spännande att gå igenom resultaten när jag kommer hem!

äkta vänner är sånna som köper choklad till en

 
lyckan när jag och Elin vann denna på Gröna Lund för hundra år sen
 
Hade en skitdag i skolan i fredags, och även fast underbara Elin kände sig dålig kom hon och hennes brorsa o hämta mig i skolan. Elin hade köpt choklad också, bästa brodern i världen. Vi åkte sen och hämtade min mormor och morfars hund Bonzo, som vi ska vakta till tisdag. Han ligger just nu helt utslagen på min säng, gossehund. 
 
Melissa Horn spelas ur högtalarna och jag försöker skriva ett bra "tal" till den muntliga delen i svenska nationella som jag har imorrn. Jag har en bit kvar, så hej svejs!
 

Ytterligare en vägg uppe!

För några dagar sedan började jag sätta upp fotoframarna i mitt rum! Tanken var att ha olika sorters ramar i olika färger och storlekar. Blev halvnöjd med resultatet, ska kanske byta ut några ramar efterhand men det får bli ett senare projekt. Just nu ligger fokus på att köpa ett nytt objektiv efter att jag sålde mitt Sigma 17-70 och sedan att tjäna in de pengarna som gick på det genom att jobba så att jag har pengar till USA-resan i sommar. Fotoväggen kommer garanterat att utökas efterhand och förhoppningsvis kommer nästan hela väggen vara täckt till slut.

Sigh no more, no more

Jag har fortfarande inte kommit ur min Mumfor & Sons fas men jag misstänker att jag börjar närma mig. Måste hitta lite ny musik att lyssna på, någon som har några tips?

Blev hemma idag på grund av en dum förkylning som vägrar ge med sig. Jag vaknar upp på morgnarna med huvudvärk och halsont som försvinner ca en halvtimme efter att jag har gått upp men sedan går jag runt och bara mår skit i alla fall. Varför vill min kropp inte samarbeta med mig?! Har gått och varit småsjuk i flera månader nu och det går hela tiden upp och ner. Får kanske ta och skaffa en ny, hur svårt kan det vara egentligen?

Ljuset sken in så fint genom ett fönster i vardagsrummet så jag kände mig nästan tvungen att fota det. Flyttade undan högtalarna och lät de fina blommorna ta plats istället och blev ändå ganska nöjd med resultatet. Jag har lite svårt för att se hur ljus fungerar och tänker mer på motivet än ljuset vilket ofta inte blir så värst bra. Måste helt enkelt träna på mitt ljus-tänk och då är det bara att nöta som gäller. Åkte även med broder min som skulle till Biltema för att kunna smita in på Hööks som ligger precis bredvid. Jag letar just nu efter en pullarnosgrimma till henne eftersom jag tror att hon skulle gå bättre på det (just nu har hon en aachen som jag spänner nästan töntigt löst för att hon verkar få lite problem med att få luft annars under hårdare arbete vilket dock resulterar i att hon liksom slår sig lös från bettet och slänger upp huvudet) men den i storlek Full som jag skulle få låna från ridskolan var för liten. Vet ni hur svårt det är att hitta pullarnosgrimmor eller pullarträns i storlek X-Full? Inte? Det är väldigt svårt. Väldigt, väldigt svårt. Jag har sökt runt på nätet nu under kvällen och hittar ingenting. Hööks hade ett pullarträns som var väldigt stort i storlekarna men det känns lite ovärt om hon ändå åker hem igen om bara några få månader... Aja, jag får leta vidare helt enkelt. Någonstans måste det ju finnas!

Trött men glad häst

Jag var återigen ute i stallet igår och red den lilla hästen. Hon har varit på riktigt bra humör ett tag men igår var hon lite grinig i början. Det släppte dock efter en stund och hon blev glad och (relativt) kelig igen. Planen var att prova en pullarnosgrimma som vi skulle få låna från ridskolan men den var för liten (trots att det var storlek Full!) så det fick bli aachen som vanligt. Värmde upp med lösgörande och tränade sedan på galoppvolter i olika storlekar. Hon lyssnar inte alltid så bra på skänklarna utan flyter ut, speciellt i volterna, men igår tyckte jag att hon skötte det riktigt bra. Gjorde även en del galoppfattningar från skritt och halt för att få henne mer uppmärksam och det gick riktigt bra! Bjudningen var dock lite sådär och hon var tung i högerhanden. Då är det viktigt att jag inte spänner mig utan kommer ihåg att vara mjuk och liksom inte streta emot. Min ridning var lite slapp och jag kunde dock ha gjort betydligt bättre ifrån mig igår, men man kan inte vara på topp alla dagar! Får skylla på min jävla förkylning som vägrar ge med sig...