Hamburguesas muy deliciosos

Som sagt för nåt inlägg sen, var vi häromveckan på Flippin' Burgers. En mysig hamburgarresturang med sjukt goda hamburgare och milkshakes. Sina milkshakes gör dom av Ben & Jerry's glass, vem säger nej till det liksom?
 
 
 
 

Före- och efterbilder

Tänkte att det kunde vara lite roligt för er att se skillnaderna på mina bilder innan och efter jag har justerat dem i Photoshop. Vanligtvis pillar jag lite i kurvorna för att göra bilden ljusare alternativt mörkare och för att öka kontrasterna, justerar färgerna lite och gör dem starkare samt lägger på lite vinjettering.

Alla foton som jag har beställt har nu kommit men det är några kvar som jag behöver beställa från en annan hemsida eftersom att Photobox inte hade rätt storlekar för allt. Tidslinjen på väggen är nu påbörjad och tavlorna är på väg upp! Jag behöver bara lista ut hur jag vill ha dem eftersom att det ändå kommer innebära att jag spikar lite hål i väggen (jag har ju redan råkat gör ett i taket, så vill vara lite försiktig med just den delen)...

when the bombs go off i won't take cover

 
  
Nejmen tjenare igen då! Har som Elin inte heller haft några händelserika veckor, därav superdupermegagalen seg uppdatering.... Gick i lördags ut och fotade blommor (like wtf det var snö förra veckan...) och sen på kvällen av lördagen åkte min familj och jag in till stan och åt på Flippin' Burger. Gillar ni hamburgare och milkshakes ska ni åka dit, asså det var så himla gott att jag nästan svimmade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är stabilt nu


Oj, här bloggas det dåligt! De senaste dagarna har det inte hänt speciellt mycket om jag ska vara ärlig. Min stukade fot gör fortfarande lite ont vilket är aningen irriterande (borde den inte ha läkt ihop nu??) och jag har varit lite förkyld men i övrigt mår jag bra!

Var ute hos hästen igår vilket var riktigt trevligt. Hon var pigg och glad och jag fick till och med tvätta hennes bakben när mamma stod och klappade på henne. Bakbenen var varit lite känsligt område men nu börjar det gå bättre. Ridmässigt var hon som vanligt lite trött men jag försökte verkligen få igång bjudningen ordentligt. Annars tappar hon lätt bakbenen och tar inte i ordentligt. Tränade lite mjukgörande i sidorna med skänkelvikningar och volter. Överlag gick det riktigt bra och hon var riktigt trevlig igår. Jag tror att det är säkert att säga att den där hästen har börjat tycka om mig nu, nog spetsar hon öronen och ser lite glad ut när jag kommer gåendes!
 
 

Idéer för smyckesförvaring

Har surfat runt lite på Pinterest och kikat på en hel del Do it yourselfs till mitt rum. Jag har haft en del problem med hur jag förvarar mina smycken och tror mig äntligen ha hittat några roliga sätt. De två ovanför är mina favoriter just nu och flaskorna ska definitivt genomföras. Tänkte nog fylla dem halvvägs med sand eller något liknande för att göra dem mer stabila och sedan ställa dem på den stora byrån. Har hittat en bra kortlekt också till den andra men har ingen låda, får klura lite på det...

Tips från hon med de torra händerna

Införskaffade för ett litet tag sedan en hudkräm eftersom att jag alltid får så katastrofalt torra händer varje vinter och vår. En gång när jag skulle åka hem från stallet hade huden på mina händer spruckit så att jag knappt kunde röra dem utan att det gjorde ont. Haha, konsekvensen av att vägra använda vantar? Hanna har använt den här i några år nu så jag visste redan vilken jag ville ha. Den luktar helt underbart gott och fungerar riktigt bra, helt klart ett tips till alla med torra händer! Smörjde in mina händer precis innan ett tvåtimmarsprov med den och upptäckte att det har en väldigt lungande effekt att sitta och lukta mango och papaya medan man skriver! 

Vi startade dagen 08.30 med dubbellektion i matte och efteråt var jag så trött i huvudet att jag knappt kunde prata. På idrotten fick vi lära oss hur man räddar livet på dockor och det var bara att konstatera att vi alla skulle få A i en dramakurs. Jag kom in i klassrummet efter att ha varit på elevkårsmöte och det första jag såg var vår lärare stå böjd över en kille i klassen som låg och spelade medvetslös på golvet. Vi kom fram till att hans headphones var vad som räddade livet på honom och vår lärare rådde därför alla i klassen att alltid bära ett par runt halsen. 

Snökaoset har återvänt och hela Stockholm skriker VAD I HELVETE

såhär såg det ut för en kvart sedan

Vaknade upp till en decimeter snö idag vilket var en otrevlig men tyvärr inte alltför oväntad nyhet. SMHI hade tydligen rätt den här gången... Det har snöat lite till och från hela dagen, vid lunch såg det ut att vara på väg att smälta bort men nu för bara en kvart sedan vräkte det ner. Hade hoppats på att det bara kunde bli ordentlig vår nu, men tydligen inte! Tur att hästens tjocka vintertäcke hänger kvar på boxdörren, hade nog plockat undan det om det inte hade varit för alla tidningar som siat om det.

Det går framåt!

Jag jobbar fortfarande på att få upp mina bilder och det är nära nu! Kommer behöva göra två beställningar från olika sidor för att få de storlekarna jag vill ha på alla bilder eftersom att den sidan jag främst använder inte har den största storleken (snyft). Har suttit och skurit ut mallar för att se att det blir som jag vill ha det, är lite petig ibland sådär!

Min kropp ömmar fortfarande efter gårdagens idrottslektion; 1,5 timmes innebandy följt av fysträning med bl.a. 55 armhävningar. Vår lärare såg sådär överdrivet glad och optimistisk ut som vissa lärare gör ibland när de får se sina elever lida men jag tycker ändå att vi klarade oss hyfsat bra. I och med att vi ändå är teknikare (läs: datanördar) med en gnutta estetare i oss är väl just idrott inte våran starkaste sida och våra idrottslektioner har som ett resultat utav detta kommit att bli ganska roliga. De flesta ligger liksom på samma nivå och man kan bara skratta åt varandra och ha roligt.

Idag är det tävling i stallet och jag har därför inte åkt ut än eftersom att det blåser alldeles för mycket för att rida ut och ridhusen är upptagna utav tävlingen. Haha, Wilmas hage ligger innanför tävlingsområdet så henne har de behövt leda i träns till och från hagen idag! Egentligen är det väl bra med tanke på att det kommer vara så många främmande hästar där, men det är ju ändå lite komiskt att hagen räknades in där också.

Det börjar likna något

Nu är alla möbler monterade i mitt rum och det börjar äntligen likna något! De små träklämmorna ni ser över sängen och bakom vitrinskåpet ska det hänga foton i och jag ska försöka att beställa dem ikväll. I övrigt vet jag inte riktigt vad jag vill göra med mitt lilla rum... Det ligger fortfarande verktyg lite här och där, golvet är täckt av små frigolitbitar och det är lite rörigt i hörnan vid fönstret (för dem som vet hur mitt rum ser ut), men jag tycker ändå att det har blivit riktigt fint. Det är mycket mer luft i rummet nu och känns inte lika instängt. Allt som verkligen saknas nu är de där bilderna!

Idag har jag äntligen tagit körkortskursen och ska börja övningsköra så fort jag fått alla papper i ordning! Jag hoppas på att få lite försprång i och med att jag har kört en hel del båt, då borde jag ju ändå vara van vid att styra stora fordon. Det där med kopplingen lät lite komplicerat, men det ska nog gå bra bara jag får träna lite på det. I övrigt har det inte hänt så mycket idag; jag skulle dragit till gymmet men var så jäkla trött. Tänkte att om jag går och lägger mig i lite vettig tid ikväll så kan jag träna imorgon innan stallet istället. Man får ju inte vara så noggrann! 

En dag extra

Oktober är lätt en av mina favoritmånader, eftermiddagsljuset är så himla fint den månaden

Eftersom jag hade studiedag idag blev det en extradag på sportlovet, vilket inte satt helt fel! Tog en sista sovmorgon innan jag tvingade mig upp. Har pluggat lite och skrivit om Sverigedemokraterna vilket ändå är rätt intressant. Av alla partier man kunde få att skriva om var nog SD ett av de lite "roligare" i och med att det är så pass nytt i riksdagen och att det har hänt en hel del runt partiet. Skolarbete är dock aldrig riktigt roligt men nog har jag fått en del gjort!

Har även hämtat mitt synintyg så att jag kan börja övningsköra. Allt som är kvar nu är en kurs på två timmar och sedan ska jag tydligen ut på vägarna. Skulle ha gymmat men åkte till stallet istället och tur var nog det eftersom att jag kom hem därifrån först vid nio. Wilma var riktigt fin idag, jobbade verkligen under sig stundvis men blev lite trött mot slutet eftersom vi körde mycket galopparbete. Det var vi och två utav stallets gubbar (okej men typ lite äldre män, det finns på allvar inga killar mellan 16 och 45 att hitta i stallet) i ridhuset på sina superfina dressyrhästar men jag tyckte nog att vi lyckades passa in hyfsat bra där ändå... typ. Jag funderar på om någon märker om vi byter ut Wilma mot en av deras hästar, en tigrerad klumpig liten häst och en stor fux är det väl ändå inte så stora skillnader på? Wilma skulle möjligtvis lägga sig ner i ridhuset i protest...

Vi har även inhandlat den sista möbeln till mitt rum och allt som är kvar nu är att montera vitrinskåpet, sedan kan jag börja piffa till det lite! Misstänker att min ena fotovägg kanske kommer behöva justeras lite vilket är mindre bra eftersom jag redan spikat upp trådarna. Och gjort ett mindre hål i taket. Efter lite konsulterande med min far kom vi överrens om att rummet blev för perfekt och sterilt utan det där hålet och lät det vara kvar. 

I'm not broken just a little bit skadad

Jag har vrickat foten och möjligtvis sträckt en muskel i låret men det var det värt för att få vara med och fira vår lilla Rickard som fyllde år igår! Vi spelade laserdome, åt på donken (tonårsfirande.se?) och åkte sedan ut till honom för pokerkväll. Jag tog några bilder i början, skickade över kameran till Nelly och lät henne ta några. Rickards present från mig och Hanna var en mango och mycket lite grädde upptryckt i ansiktet. Önskar att vi hade tagit bild på det... Men trots mina små skador blev det en riktigt trevlig kväll, speciellt när vi upptäckte att det gick en direktbuss från Rickard som gick förbi alla hållplatser som de från vårat lilla gäng skulle av på. Bror min vann dessutom pokern vilket innebär att han kan köpa nya strumpor till mig då de flesta av mina är sönder, så nog tycker jag att det var en riktigt lyckad kväll!